Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Torek,
15. 5. 2012,
22.17

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Boston Celtics Los Angeles Lakers

Torek, 15. 5. 2012, 22.17

8 let

Prerojeni Garnett za 2:1, Lakers izgubili dobljeno tekmo

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Kevin Garnett, Paul Pierce in Rajon Rondo so dali 74 točk in Celtics so 76ers premagali 107:91. Lakers so v zadnjih dveh minutah zapravili sedem točk prednosti in zmago. Thunder vodijo 2:0.

Kevin Garnett (27 točk, 13 skokov) igra kot na vrhuncu kariere, Paul Pierce je kljub poškodbi kolena stisnil zobe (24 točk, 12 skokov), Rajon Rondo (23 točk, 14 podaj) pa v "veliki trojki" dokončno menja Raya Allena (tri točke). Tako so Boston Celtics z zmago v gosteh Philadelphio 76ers premagali 107:91 in v polfinalu vzhodne konference lige NBA povedli 2:1 v zmagah. Prva in druga tekma serije sta bili odločeni za eno samo točko. "Želeli smo dokazati, kdo smo kot ekipa," je poudaril Paul Pierce, ki igra kljub poškodbi kolena. "To je pač on. Tak je tudi, ko je zdrav. Paul vedno grize," je dejal trener Doc Rivers. Ključen za uspeh je prerojeni Garnett, ki je zadel 12 od 17 metov iz igre in v obrambi pobral 11 žog. "Žogo je dobil na svojih mestih. Večina tekmecev je manjših od njega, samo obrnil se je in zadel prek njih," je veterana pohvalil Rajon Rondo. "Tokrat nam je res veliko uspevalo. Če bomo tako nadaljevali, se nimamo česa bati," je bil po tekmi zadovoljen Kevin Garnett.

Po "strelskih vajah" na prvi tekmi so tako Los Angeles Lakers kot Oklahoma City Thunder na drugi tekmi strnili svoje vrste v obrambi. Prvi so tretjo četrtino dobili 18:12, drugi pa zadnjo 17:12. Dve minuti do konca se je zdelo, da bodo Lakers izenačili na 1:1 v zmagah, ko so vodili 75:68, nakar je dvakrat zadel James Harden, dvakrat pa Kevin Durant (enkrat je zabil) in Thunder so povedli 76:75. Kobe Bryant in Andrew Bynum, ki sta pred tem dala vsak po 20 točk, sta bila ob koncu nemočna (šest zapravljenih napadov Lakersov v zadnjih dveh minutah) in Thunder so z delnim izidom 9:0 zmagali 77:75 in povedli 2:0 v zmagah. Zdaj se polfinalna serija zahodne konference seli v Los Angeles.

"Nikoli ne odnehajo, to ni v njihovem DNK-ju," je svoje fante pohvalil trener Scott Brooks. "Ne bomo zmagali na vsaki tekmi, se bomo pa na vseh borili do zadnje sekunde. To smo nocoj dokazali." V slačilnici Lakersov razočaranja ni manjkalo. "Tole ni dobro. Mislim, da ni nihče vesel. Občutek imamo, da smo prepustili zmago," je strnil trener Mike Brown in dal kapo dol pred Durantom, ki je ob koncu tekme odlično pokril Bryanta. Ukradel mu je dve žogi in mu otežil dva meta. "Proti Kobeju je izkoristil svojo višino. Tista ukradena žoga pa je bila ključna. To pač počnejo odlični igralci: v zadnjih minutah se soočijo z izzivom in on se je uspešno. Durant je zanje zmagal tekmo."

"V zadnjih dveh minutah smo povsem odpovedali, tako v obrambi kot v napadu. A za zdaj še ni nič izgubljeno, čeprav se zavedamo, da moramo nekaj storiti. Dve zmagi na domačem igrišču sta nuja," je še dejal Brown. Podoben mrk kot Los Angeles v zadnjih dveh minutah so imeli domači v tretji četrtini, v kateri so dosegli le 12 točk. "Napad tokrat res ni bil na pravi ravni, toda pomembna je zmaga. Borbenost in želja sta danes odločili,"je bil dobre volje Brooks.

Ne spreglejte