Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Nedelja,
22. 7. 2012,
6.30

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Klemen Prepelič

Nedelja, 22. 7. 2012, 6.30

8 let

Prepelič: Naš cilj je bila medalja

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Po prespani noči je misli in občutke po porazu proti Francozom strnil rahlo poškodovani Prepelič, ki še vedno ne more verjeti, kakšen kriterij so imeli sodniki. Podpis pogodbe v naslednjem tednu.

Po prostem četrtku so Slovenci v petek samozavestno nadaljevali boj za medaljo. Tudi po prvih dvajsetih minutah dvoboja s Francozi še ni dalo slutiti, da se bo reprezentanca ustavila na četrtfinalni stopnički. " Ko me je Sagadin v prvi četrtini pri rezultatu 19:15 potegnil na klop sem dejal: ’tri leta lahko igramo s Francozi, pa ne bomo izgubili te tekme’. Tako je kazalo v prvem polčasu. V drugem se je spremenil kriterij in njihova agresivnost, ki je bila posledica tega" je dejal najboljši strelec v naši izbrani vrsti. "Tekma vseh tekem na evropskem prvenstvu je četrtfinale, ki odloča, ali boš šel v boj za medalje ali za razvrstitev od 5 do 8. Izgubili smo pomembno tekmo v življenju, ki se nam nikoli ne bo vrnila," je po "pre"kratki noči še enkrat spomnil prvega poraza na tem prvenstvu Klemen Prepelič in nadaljeval: "Glave se še niso zbistrile in žal mi je, da se tako končuje to prvenstvo. Zelo malo smo spali v zadnji noči, saj je bil način na kakšen smo izgubili sramoten. Ne odstopam od tega, da so sodniki dovolili preostro igro, na katero nismo imeli odgovora, v obrambi pa nam sodili praktično vsak dotik nasprotnika. To je bilo nekorektno s strani Fibe."

Želeli smo izboljšati vtis

Na sobotni tekmi (enako bo tudi na nedeljski) je soigralce spremljal v civilu, saj si je proti Francozom poškodoval gleženj. "Na srečo ni nič zlomljeno, gre le za natrgano vez v gležnju, bom pa v prihodnjih dneh opravil še dodatne preiskave za točno diagnozo. Tudi v nedeljo ne bom igral, saj sem še mlad in ne želim tvegati kakšne hujše poškodbe," je povedal najboljši strelec slovenske ekipe. Težko mu je bilo, ker ni mogel pomagati ekipi vsaj v tekmi za peto mesto. "Tekmo smo dobro začeli, vendar nato nekoliko padli pred koncem polčasa. Tudi v drugem delu smo dobro nadaljevali, nato pa sta oba visoka igralca imela težave z osebnimi in nismo jim mogli več parirati pod košem. Težko je bilo gledati tekmo in ne igrati. Vseeno mislim, da poraz za 12 točk ni realen pokazatelj stanja na igrišču in vem, da je ekipa dala vse od sebe, kolikor pač je lahko," je igro soigralcev videl Prepelič in spregovoril nekaj besed tudi o motivaciji: "Ekipa je zbrala določen motiv, saj smo si želeli popraviti vtis. Vendar kot veste, je bil naš cilj medalja in po tistem, kar se je zgodilo včeraj…Žal mi je, da se je tako končalo."

Nov klub bo znan v kratkem

Kljub temu, da je pred njim podpis nove pogodbe, te misli ni bilo prisotne v glavi, ko se je odpravil na parket. "Klubi bodo izbirali igralce iz uspešnih reprezentanc. Vsak je opravil svojo nalogo na igrišču ali ob njem in vsi smo dali vse od sebe. Porazi so sestavni del športa. Smo še mladi in imamo še veliko tekem pred sabo ter upamo, da bo drugo leto na domačem prvenstvu drugače," se je obrnil proti naslednjem velikem prvenstvu, ki ga bo gostila Slovenija. Sedaj je pred njim podpis nove pogodbe, za katero se je dogovoril že pred začetkom prvenstva. "Že od 10. julija je praktično vse dorečeno, vendar zaenkrat ne morem več povedati. Pogodba bo podpisana v naslednjem tednu," je skrivnostno o klubski prihodnosti dejal še član Heliosa in podal kratko oceno svoje igre: "Dal sem vse od sebe, igral sem verjetno najboljšo obrambo v življenju, kar sploh ni bilo težko kot te bodri 2000 gledalcev v Domžalah, oziroma 6000 v Stožicah. Dobro bi bilo, da bi se kdaj potegnil nazaj in ne posiljeval metov za tri točke, poskušal s kakšnim prodom več in imel vsekakor manj izgubljenih žog."

Ne spreglejte