Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
11. 11. 2015,
13.52

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Klemen Prepelič

Sreda, 11. 11. 2015, 13.52

8 let

Prepelič najboljši med Neameričani

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Peti tekmec Olimpije v Eurocupu bo še druga nemška ekipa v skupini A Oldenburg, kjer imajo glavno besedo Američani, takoj za njimi pa nekdanji zmaj Klemen Prepelič.

Tudi Oldenburg ni izjema med nemškimi prvoligaši, ki radi posegajo po ameriških košarkarjih. V moštvu so štirje in so tudi prvi strelci Oldenburga.

Najučinkovitejši je 28-letni prišlek iz francoskega Nancyja Vaughn Duggins, ki v domačem prvenstvu dosega kar 18,4 točke na tekmo, dvomestni pa so še trije njegovi rojaki - Rickey Paulding, Brian Qvale in Chris Kramer.

Prvi košarkar, ki razbija ameriško monotonost, je še v lanski sezoni član Olimpije Klemen Prepelič. 23-letnik je k Oldenburgu prišel tik pred začetkom sezone zaradi težav s poškodbami ter podpisal enomesečno pogodbo, po dobrih predstavah pa so sodelovanje podaljšali do konca sezone.

Na zadnjih tekmah je bil med najbolj učinkovitimi posamezniki.

Odlično doma, slabše v Evropi

Oldenburg je letošnjo sezono v domačem prvenstvu začel odlično in ima ob petih zmagah le dva poraza, ravno obratna slika pa je v Eurocupu, kjer so do prve zmage prišli šele v prejšnjem krogu proti Nanterru, ob tem pa še trikrat izgubili ter zasedajo zadnje mesto v skupini A.

Pestra zasedba

Ob štirih Američanih in Prepeliču ima Oldenburg nacionalno zelo barvito zasedbo. Robin Smeulders zastopa Nizozemsko, Scott Machado Brazilijo in Nemanja Aleksandrov Srbijo.

Prav zadnji, zdaj pri 28 letih že nekdanji veliki up srbske košarke, ki je imel veliko smole s poškodbami, je bil v preteklosti tudi član Olimpije, ko je še ta nastopala v evroligi. V sezoni 2009/2010 je na sedmih evroligaških tekmah v povprečju dosegal 2,7 točke, v Ljubljani pa ostal eno sezono.

V preteklosti številni Američani in Olimpiji poznani Avstralec

Skozi sezone so v moštvu Oldenburga igrali že številni Američani. Nekaj je tudi takšnih, ki so v nadaljnjih karierah opozorili nase. D'or Fischer je bil pozneje član dveh velikanov Maccabija in madridskega Reala, tudi Doron Perkins je odšel v Izrael k Maccabiju, ob tem pa bil še član Cantuja in Olympiacosa.

Po odhodu iz Oldenburga je zacvetel tudi Bobby Brown, ki je odšel v Sieno in bil v sezoni 2012/13 najboljši strelec evrolige, ob tem pa je še izenačil največje doseženo število točk na eni tekmi (41 točk).

V sezoni 2010/2011 je dres Nemcev nosil tudi Avstralec Aron Baynes, ki je dve leti pozneje prišel k Olimpiji in se po dobrih predstavah prodal v ligo NBA k San Antoniu, od letošnje sezone naprej pa je član Detroita.

Ne spreglejte