Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
7. 2. 2019,
22.47

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84

Natisni članek

NBA

Četrtek, 7. 2. 2019, 22.47

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 7. februar

James in Antetokounmpo izbrala soigralca za tekmo vseh zvezd

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,84
Indiana Pacers Cleveland Cavaliers | Foto Reuters

Foto: Reuters

LeBron James, ki se je ponoči veselil zmage in trojnega dvojčka, in Giannis Antetokounmpo sta v noči na petek izbrala svoje soigralce v ekipah za tekmo košarkarskih zvezd lige NBA. James je v svojo moštvo kot prvega izbral Kevina Duranta, Antetokounmpo pa Stephena Curryja. Vikend All Star bo 17. februarja v Charlottu.

Čeprav so bile v noči na petek tekme lige NBA, pa je veliko pozornosti kanila razvrstitev igralcv za tekmo All-Star. Kapetana LeBron James in Giannis Antetokounmpo sta imela čast izbire svoje ekipe.

James je po Durantu izbral nekdanjega klubskega kolega pri Clevelandu Kyrieja Irvinga, zatem pa Kawhija Leonarda in Jamesa Hardna. V ekipi LeBron bodo še Anthony Davis, Klay Thompson, Damian Lillard, Ben Simmons, LaMarcus Aldridge, Karl-Anthony Towns in Bradley Beal.

Antetokounmpo je po Curryju poklical Joela Embiida, Paula Georga in Kembo Walkerja. V ekipi Giannis bood še Khris Middleton, Nikola Jokić, Russell Westbrook, Blake Griffin, D'Angelo Russell, Nikola Vučević in Kyle Lowry.

Kako sta James in Antetokounmpo izbirala igralce

Kot posebnega igralca je James izbral Dwyana Wada, Antetokounmpo pa Dirka Nowitzkega.

Za presenečenja sta kapetana ekipo poskrbela po izboru. James je Russella Westbrooka zamenjal za Bena Simmonsa. Zamenjavo je predlagal James.

Osrednji dogodek vikend zvezd bo letos minil brez slovenskega zvezdnika Luke Dončića, ki je sicer dobil več kot štiri milijone glasov, vseeno pa bo 19-letni Ljubljančan del spektakla. Nastopil bo na tekmi vzhajajočih zvezd za ekipo sveta, ki bo 15. februarja, ter na takoimenovanem spretnostnem poligonu, kjer morajo igralci v čim krajšem času prikazani veščine vodenja žoge, podajanja in metanja na koš dan kasneje.

Sicer pa se je James ponoči veselil trojnega dvojčka in zmage LA Lakers nad gostiteljem Bostonom. Prvi zvezdnik Kalifornijcev je dosegel 28 točk in zbral 12 skokov in prav toliko asistenc. Trojnega dvojčka se je veselil tudi zbiratelj trojnih dvojčkov Russell Westbrook. Njegovih 15 točk, prav toliko asistenc in 12 skokov je bilo dovolj, da je njegva Oklahoma premagala Memphis Grizzlies.

Liga NBA, 6. februar

Lestvici:

Ne spreglejte