SiolNET. Sportal Košarka
1

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Pogajanja v NBA zašla v slepo ulico

1

termometer

Zadnji pogovori med lastniki košarkarskih klubov v ligi NBA ter sindikatom igralcev so zašli v slepo ulico. Grozijo nove odpovedi tekem.

Obe sprti strani sta se po današnjem peturnem sestanku razšli brez kakršnegakoli dogovora, na obzorju pa so nove odpovedi tekem v najmočnejši košarkarski ligi na svetu. Današnjega sestanka v New Yorku se zaradi gripe ni udeležil komisar lige NBA David Stern, obe sprti strani pa tudi ob pomoči izkušenega posrednika za tovrstne težave Georga Cohena nista našli skupnega jezika.

"Na današnjem sestanku nam ni uspelo premostiti razlike v pogledih in interesih," je po pogovorih dejal Sternov namestnik Adam Silver. V ligi NBA so že lep čas prekinjene vse aktivnosti, vodstvo tekmovanja je zaradi tega odpovedalo vseh 43 tekem pred pričetkom sezone, prav tako uvodnih 100 tekem v sezoni 2011/12 v obdobju od 1. do 14. novembra, bržkone pa so obeta nov sklop odpovedi tekem.

Sindikat igralcev in lastniki klubov se ne morejo dogovori glede delitve denarja. Lastniki klubov zahtevajo omejitev plač, saj zatrjujejo, da je kar 22 od 30 klubov v minuli sezoni vknjižilo izgubo v višini 300 milijonov dolarjev. Drugo težavo predstavlja delitev dobička. Košarkarjem je bilo po stari pogodbi zagotovljenih 57 odstotkov, lastniki so jim ponudili 47 odstotkov, sindikat igralcev pa zahteva 53 odstotkov dobička.

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin