Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Lojze Grčman

Četrtek,
10. 10. 2013,
11.13

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Domen Lorbek Božidar Maljković EuroBasket

Četrtek, 10. 10. 2013, 11.13

8 let

"Pametno bi bilo, če bi Maljković ostal"

Lojze Grčman

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Slovenski reprezentančni branilec Domen Lorbek je še brez kluba, a si s tem preveč ne beli glave. Dnevno je v stiku z bratom Erazmom.''Česa podobnega EuroBasketu ne bom doživel več,'' pravi.

Po minutaži in točkah na prvenstvu je bil Domen Lorbek četrti slovenski mož. Takoj za "čarobnima" bratoma Dragić in Boštjanom Nachbarjem. Vidno je bilo, da selektor Božidar Maljković srednjemu izmed bratske trojice Lorbkov zaupa, Domen pa mu je povrnil z dobro igro v obe smeri. "Pametno bi bilo, če bi Božo ostal. Mislim, da je res mojster. Vsa čast. Ne vem, kakšne ambicije ima, ampak menim, da bi bilo najbolje, če bi nadaljeval zgodbo," je Lorbek odvrnil na aktualno vprašanje o smiselnosti nadaljnjega selektorjevanja srbskega trenerja, o katerem je predsednik Košarkarske zveze Slovenije (KZS) Roman Volčič za Ekipo že namignil, da je za prihodnost, ki ne bo prinesla trženjsko tako zanimivega projekta, kot je EuroBasket, predrag: "Tudi v Sloveniji imamo kakovostne strokovnjake. Na živce mi gre predvsem, da se stalno nekaj menjuje. Osvojili smo sistem nekega trenerja, napredujemo, peto mesto je dober rezultat. Mislim, da je pot prava, nisem pa postavljen, da sodim o tem. Ljudje na KZS se bodo odločili, kot je treba." Lorbek je bil na evropskem prvenstvu in še vedno ostaja poleg Uroša Slokarja edini reprezentant brez kluba. Želi si v tople kraje, v Turčijo ali Španijo, v Rusijo pa le pod pogojem, da si ga bo zaželel velik klub. Z glavo skozi zid pa noče siliti.

Z nekajtedensko distanco je sicer EuroBasket skozi oči Domna Lorbka videti takole: "Prvenstvo je bilo uspešno, borili smo se do zadnjih atomov moči. Zmanjkalo nam je malo sreče, naleteli smo (v četrtfinalu, op. a.) na najtežjega nasprotnika, ki je bil na koncu prvak. Nimamo si česa očitati. Prvenstvo je bilo spektakel. Težko je govoriti, ali je bilo peto mesto optimum te ekipe. Veliko je če-jev … O tem nima smisla govoriti. Rezultat je lep, cilj, uvrstitev na svetovno in evropsko prvenstvo, pa dosežen. Navijači so nas bodrili tako ob zmagah kot porazih. Združila se je vsa Slovenija, ki je bila kakor eno. Česa podobnega ne bom doživel nikoli več v življenju," je nad energijo s tribun navdušen Ljubljančan, ki se trenutno največ posveča družini, z bratom Erazmom, poškodovanim centrom Barcelone, pa se slišita vsak dan.

"Izvaja rehabilitacijo, počasi se bo pridružil ekipi, vadi pa še brez stika. Kdaj se bo vrnil na igrišče, niti sam ne ve. Niti on niti Barcelona ne želita prehitevati dogodkov. Barcelona želi zdravega Erazma," je o bratovem stanju poročal Domen. Skupaj z Erazmom sta do zdaj zaigrala na dveh evropskih prvenstvih. Leta 2007 je bila Slovenija v Španiji sedma, dve leti pozneje pa na Poljskem četrta, kar je najboljši rezultat v zgodovini. "V Litvi ni bilo mene, zdaj Erazma. Poškodbe so nama onemogočile nastopa. Vselej ko sva zaigrala skupaj, smo imeli vrhunski rezultat. Upam, da bova tudi v prihodnje. Na Poljskem je bil projekt zastavljen zelo dobro, a se nam je pred odločilnimi tekmami poškodoval Goran Dragić, zato nismo osvojili medalje. Tudi letos se je videlo, da je na koncu manjkal Erazem," je pogovor sklenil Domen, ki ni nič kaj nervozen glede kluba. Kariera ga je naučila, da se splača počakati na priložnost, ki ti prinese napredek.

Ne spreglejte