Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Sobota,
10. 11. 2012,
17.37

Osveženo pred

7 let, 12 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Union Olimpija Real Madrid Alen Omić Mirza Begić

Sobota, 10. 11. 2012, 17.37

7 let, 12 mesecev

Page: Upam, da bo sledil niz sedmih zmag

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Union Olimpija je v petek doživela sedmi zaporedni poraz. "Upam, da bo sledil niz sedmih zmag," se hrabri Dylan Page. Za borben odpor jih je pohvalil center Reala Madrida, Mirza Begić.

Košarkarji Uniona Olimpije so v petek zvečer izgubili četrto zaporedno evroligaško tekmo. Veliki Real Madrid je bil boljši z 89:76. Zmaji so večji del tekme zaostajali za 10, 11 točk. Niz šestih zaporednih trojk - po eno sta dala Dylan Page in Jaka Blažič, po dve pa Klemen Prepelič in Sasu Salin - pa jih je v 37. minuti pripeljal do zaostanka vsega šestih točk. Osem tisoč navijačev je začutilo, da je možen preobrat. Nato pa trije zapravljeni napadi Prepeliča in trije prelahki koši Reala in tako se je skupaj z jadransko ligo zgodil sedmi zaporedni poraz.

Najboljši strelec Reala je bil z 18 točkami Rudy Fernandez, pri Olimpiji jih je Page dosegel 22. "Lahko bi dal 35 točk, a če dovolimo, da da Real 90 točk, tudi to ne bi bilo dovolj. Proti njim je treba igrati boljšo obrambo. Treba je poskrbeti, da dajo manj točk," je za Planet TV po tekmi povedal 30-letni Američan. "Zadevali smo, a se nismo vračali v obrambo, da bi preprečili njihove točke."

A poraza proti slovitemu tekmecu se ni treba sramovati. "Imajo visok proračun, imajo odlične igralce, izkušene. So ena najboljših ekip v Evropi." Navijači že obupujejo (tokrat se jih je zbralo nekaj manj kot osem tisoč), igralci prosijo za potrpežljivost. "Ja, smo frustirani, a smo mlada ekipa, ki se uči in napreduje. Upam, da bo sledil niz sedmih zmag. Vse je mogoče." Ta se lahko začne že v nedeljo, ko v sklopu jadranske lige igrajo proti zadnjeuvrščeni ekipi Szolnoki Olaj.

Begić: Olimpija se je borila stoodstotno

Za zmago Špancev točke slovenskega reprezentanta Mirze Begića niso bile potrebne. Igral je le osem minut. "Hitro sem dobil osebne napake. Sodniški kriterij je bil malo čuden. Nisem se vpisal med strelce, a to ni pomembno, pomembno je le, da smo zmagali." Ljubljanske košarkarje je pohvalil za borbeno igro. "Olimpija se je borila stoodstotno, več kot stoodstotno. A mi imamo zelo kvalitetne igralce, ki lahko tečejo v tranziciji in dajo lahke točke." Z Aronom Baynesom in Alenom Omićem se zaradi osebnih napak ni veliko boril pod košema, a o njiju vseeno pove: "Baynes je dosti napredoval. Spomnim se ga iz Rytasa, ko sem igral v Žalgirasu. Tudi Omić je napredoval."

Begić Omića vzel v bran

Begić lani v Realu ni dobil prave priložnosti, letos igra več. Na prejšnji evroligaški tekmi je dal v 24 minutah kar 17 točk. To je dober obet za slovensko reprezentanco, ki jo naslednje leto čaka domač Eurobasket. "O evropskem prvenstvu še ne razmišljam dosti, saj je do poletja še veliko časa. Najbolj pomembno je, da se bomo ujeli kot ekipa in bomo zaigrali dobro." V reprezentanci mora po njegovem mnenju mesto dobiti (vsaj na pripravah) tudi Omić. Ob sporu slednjega s KZS-jem se je Begić postavil v bran mlademu centru Olimpije. "Brez potrebe je bilo častno razsodišče. Po toliko odpovedih od reprezentance, da najdejo enega mladinca, da se delajo močne …" Oba na prvenstvu sicer ne bosta mogla igrati, ker lahko nastopi le en naturaliziran igralec.

Ne spreglejte