Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
20. 4. 2011,
11.39

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Sašo Ožbolt Olimpija Partizan Krka

Sreda, 20. 4. 2011, 11.39

8 let

Ožbolt: Žal mi je, da dobro igram proti Džikiću

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Glavni junak drugega polfinalnega obračuna lige NLB je bil košarkar Uniona Olimpije, ki je proti Krki zadeval trojke z vseh možnih položajev. V finalu proti Partizani pričakuje grdo košarko.

Do torka je bilo povprečje Saše Ožbolta proti Krki 21,3 točke, če gledamo tri pomembne tekme v tej sezoni. Roko je vnovič naravnal proti novomeškemu predstavniku tudi v polfinalu lige NLB. Zadel je namreč kar pet trojk (skupno 19 točk) in bil z dobro obrambo nad Goranom Ikonićem najzaslužnejši, da se je Olimpija uvrstila v finale in bo lahko po letu 2002 vnovič naskakovala vrh regionalnega tekmovanja. " Meni je žal Džikića, saj se mi vedno odpre proti njemu. Vsi meti so bili praktično težki, vendar sem na srečo zadel," je o svoji predstavi povedal Ožbolt.

Nekdanji kapetan "zmajev" je potrdil, da je bil tudi tokratni obračun izjemno težak kot vsi dosedanji, saj Krka igra izjemno čvrsto in jo je težko prebijati: "Krko lahko zlomiš, če ima ekipa dober odstotek meta, sicer je težko. V obrambi namreč igrajo Novomeščani fantastično, kar bi si želeli tudi mi."

Obeta se grda košarka

Prvič v življenju pa je Ožbolt doživel, da je odšel skupaj s soigralci v karanteno, kar je po navadi v praksi pri nogometu. Dan pred tekmo so namreč preživeli na Brdu pri Kranju, kar bodo izbranci Jureta Zdovca ponovili tudi pred finalnim dvobojem s Partizanom, ki želi v Ljubljani še petič zapored osvojiti ligo NLB. "Zdaj je dosti lažje, ko smo zmagali. Smo se sprostili, sploh ker smo si zagotovili evroligo za prihodnjo sezono. Nimamo kaj izgubiti. Lahko le pridobimo. Tako mi kot Partizan si želimo osvojiti lovoriko, zato bo s te strani nekakšen pritisk. Obeta se grda košarka. Partizan igra na meji pretepa. Podobno igra kot Krka. Veliko točk da izpod koša. Za vsako žogo se bo treba prerivati. Po košem so Beograjčani dominantni in tu bomo imeli veliko težav," o zadnji tekmi jadranske lige za to sezono pravi Sašo.

Z reprezentanco želi medaljo

Z dobro predstavo proti Krki pa se je Ožbolt zagotovo z lepimi črkami zapisal v beležko novega selektorja slovenske reprezentance Božidarja Maljkovića, ki je košarkarja Olimpije uvrstil na seznam kandidatov za morebitno udeležbo na evropskem prvenstvu v Litvi.

Srbski strokovnjak je namreč tekmo spremljal v prvi vrsti. "Če sem iskren, ga sploh nisem videl. Mogoče bi bilo sicer drugače (smeh, op. a.). Čutim, da je zadnja priložnost, da bi z reprezentanco osvojil medaljo in vesel bi bil te lovorike."

Ne spreglejte