Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
23. 4. 2008,
22.17

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sreda, 23. 4. 2008, 22.17

8 let, 3 mesece

Ožbolt na vsega 30 odstotkih

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
O težavah Saša Ožbolta je bilo že veliko napisanega. Trenutno le delno trenira s prvo ekipo Uniona Olimpije, saj mu koleno še vedno zateka. Vendar ostaja optimist, ki želi ostati v Ljubljani.

Pred leti je Sašo Ožbolt veljal za enega najbolj nadarjenih košarkarjev v Sloveniji, vendar ga je nato poškodba kolena zaustavila, da se ni košarkarsko še bolj razvil. Sedaj je praktično v zrelih letih (26). Ob zdravem poteku košarkarske kariere bi bil verjetno že v katerem od večjih evropskih klubov, trenutno pa mora počasi nabirati kilometrino za njegovo koleno. Sicer že trenira s prvo ekipo Uniona Olimpije, a le na samem uvodu vadbe Aleksandra Džikića, saj koleno še vedno ne dopušča polne obremenitve: "Z ekipo opravim le ogrevanje. Nato se že pojavijo težave s kolenom, ki mi zateka. Zdravniki pravijo, da so seveda možne takšne reakcije, čeprav rehabilitacija že dolgo časa poteka. Nenazadnje je bilo koleno že večkrat operirano in so stranski učinki normalno prisotni. Težko rečem, kdaj bom lahko ponovno zaigral na polno. Ne gre tako, kot smo si predstavljali. Če bi se izrazil v odstotkih, sem 30 odstotno pripravljen, vendar ne obupujem," je še vedno optimističen Sašo Ožbolt, ki si je nazadnje poškodoval koleno leta 2006, in sicer na tekmi v ligi NLB proti Bosni.

Tuji klubi niso vedeli o njegovi poškodbi

Kljub vsem težavam s poškodbami pa na njegov naslov vseeno prihajajo ponudbe tujih klubov, vendar so ti, kot pravi Ožbolt, premalo obveščeni o njegovih težavah: "Smešno v času moje poškodbe je bilo to, da sem prejemal ponudbe kvalitetnih klubov, ki pa niso vedeli, da sem sploh poškodovan. Konec sezone mi poteče pogodba z Olimpijo in upam, da se bomo dogovorili za nadaljnje sodelovanje, saj mislim, da bi z igranjem v Ljubljani največ pridobil."

Čeprav bi rad pomagal moštvu na parketu, pa bo v petek na polfinalni tekmi lige NLB proti Partizanu le navijač Uniona Olimpije. Nadvse pa si želi, da bi soigralcem uspelo še drugič v zgodovini kluba osvojiti regionalno tekmovanje.

Ne spreglejte