Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
23. 5. 2022,
10.21

Osveženo pred

1 leto, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

2

Natisni članek

polfinale Crvena zvezda Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 23. 5. 2022, 10.21

1 leto, 11 mesecev

Osvojiti Beograd: Na vse ali nič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,49

2

Cedevita Olimpija : Crvena zvezda liga ABA | Navijači Cedevite Olimpije veliko pričakujejo od Jake Blažiča in Zorana Dragića. | Foto Vid Ponikvar

Navijači Cedevite Olimpije veliko pričakujejo od Jake Blažiča in Zorana Dragića.

Foto: Vid Ponikvar

Biti ali ne biti, to vprašanje je aktualno v taborih Cedevite Olimpije in Crvene zvezde pred odločilno tretjo tekmo polfinala lige ABA. V ljubljanskem verjamejo, da lahko pridejo do velikega skalpa, čeprav se zavedajo, kako močna je beograjska zasedba pred polno domačo dvorano.

Crvena zvezda : Cedevita Olimpija, liga ABA, polfinale 3. tekma, Zoran Dragić
Sportal Cedevita Olimpija v beograjskem peklu ostala brez finala

V nedeljo smo dobili prvega in pričakovanega finalista. Partizan je na tretji tekmi povozil Budućnost s 101:77, vse oči pa so zdaj uprte v odločilni dvoboj med Crveno zvezdo in Cedevito Olimpijo, ki se bo v dvorani Aleksandra Nikolića začel danes ob 19. uri.

Košarkarji slovenskega predstavnika so na drugi tekmi presenetili evroligaško Crveno zvezdo in izsilili odločilno tekmo, ob kateri lahko pričakujemo nabito polno dvorano in huronsko navijanje domačih navijačev.

"V Beograd se odpravljamo samozavestni"

Za rdeče-bele je značilno, da so na domačem parketu praktično nepremagljivi. V elitni Evroligi so v tej sezoni v njihovi kultni dvorani padali velikani evropske košarke. Med drugimi aktualni prvak Evrolige Anadolu Efes in tudi finalist Real Madrid.  

Cedevita Olimpija : Crvena zvezda liga ABA | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

"Pred nami je odločilna tekma za mesto v finalu regionalne lige. S Crveno zvezdo se bomo srečali tretjič v tem nizu, zato dobro poznamo drug drugega. Oboji vemo, kaj moramo narediti, da dosežemo zmago. Če želimo parirati Zvezdi, moramo igrati obrambno ter hkrati čvrsto in pametno. Ne smemo po nepotrebnem izgubljati žog. Čim bolj moramo nadzorovati skok. Če nam bo to uspelo, bomo lahko tekli, kar je za nas pomembno. Hkrati si moramo čim več podajati žogo. Naši tekmeci namreč igrajo eno od najboljših obramb v vsej Evropi. To je naš cilj, dogajanje na tekmi pa bo odvisno od dneva in individualnega navdiha. V Beograd se odpravljamo samozavestni. Dali bomo vse od sebe, naša pričakovanja pa so, da se prebijemo do finala," je optimističen glavni trener Jurica Golemac.

"Gremo na vse ali nič"

"Vemo, da nas v Beogradu čaka nabito polna glasna dvorana z domačimi navijači. Na parket moramo stopiti z energično predstavo, in če bomo v obrambi prikazali enako igro, kot smo jo prikazali na drugi tekmi v Stožicah, imamo veliko možnosti za zmago. Predvsem moramo biti osredotočeni na igro v obrambi in na obrambne skoke. To je ključno na poti do zmage na tretji tekmi," pravi Yogi Ferrell.

Cedevita Olimpija : Crvena zvezda liga ABA | Foto: Vid Ponikvar Foto: Vid Ponikvar

Zoran Dragić upa na odlično dnevno formo, s katero lahko razorožijo favoriziranega tekmeca: "Na tretji tekmi v Beogradu želimo doseči zmago. Vemo, da nas čaka težko delo, saj pričakujemo, da bo dvorana polna domačih navijačev. Pred začetkom tekme ne čutimo pritiska. Gremo na vse ali nič. Upam, da nam bo uspelo doseči zmago."

Ne spreglejte