Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
23. 11. 2014,
13.49

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Union Olimpija Klemen Prepelič Aleš Pipan liga ABA

Nedelja, 23. 11. 2014, 13.49

8 let

Olimpija se bo zaprla v dvorano

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Olimpija je proti Budućnosti vseskozi zaostajala in izgubila. Aleš Pipan je izpostavil predvsem slab skok in preveliko število napak. "Zaprli se bomo v dvorano," pravi Klemen Prepelič.

Številne odsotnosti zaradi poškodb in odhod Mirze Begića, kot kaže, puščajo sledi pri Olimpiji. Na gostovanju pri Budućnosti so imeli Zmaji velike težave pod košem s skokom, ob tem pa so črnogorski prvaki izkoriščali prednost pod obročem in z dobrim metom za dve točki (66-odstotna uspešnost) na koncu za 15 točk premagali Ljubljančane, ki so imeli težave tudi z zbranostjo. Izgubili so kar 18 žog.

"Zaslužena zmaga Budućnosti. Imamo težave s poškodbami in Budućnost je v tem trenutku boljša ekipa. Imeli smo nekaj priložnosti v končnici tekme, ko smo prišli na šest točk zaostanka, a za kaj več bi morali odigrati bolj pametno. Takrat bi morali zadeti lahke koše, ki so se nam ponujali, mi pa smo naredili napake, ki so jih izkušeni domačini izkoristili. Preveč izgubljenih žog in slab skok v obrambi in napadu so razlogi za naš poraz v Podgorici," je po tekmi razmišljal Aleš Pipan, ki mu s košarkarji ni uspelo ponoviti lanskega spektakularnega zaključka, ko so Ljubljančani zmagali z neverjetnim metom Jakova Vladoviča.

Olimpiji ob slabem skoku in številnih izgubljenih žogah ni stekel niti met. Ljubljanski ostrostrelec Klemen Prepelič po vrnitvi v zeleno-beli dres še ni našel strelske forme. Na sobotni tekmi je zgrešil vseh pet metov izza črte za tri točke.

"Mislim, da so domačini odigrali zelo dobro tekmo, a predvsem zaradi naših napak, ki smo si jih dovolili. Boljši so bili v skoku v napadu in izgubili smo preveč žog. Zagotovo smo prejeli 20 točk samo iz naših napak in to je bila razlika na današnji tekmi. Mislim, da sta obe ekipi dali maksimum na parketu, a v tem trenutku so bili preprosto močnejša ekipa. Imamo veliko težav s poškodbami, a to ne sme biti izgovor. Zaprli se bomo v dvorano in trenirali še več, da zmagamo naslednje tekme v ligi ABA," je 22-letni Klemen Prepelič razkril načrte, kako se znova vrniti na zmagovita pota.

Ne spreglejte