Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
6. 5. 2015,
13.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Saša Dončić Real Madrid

Sreda, 6. 5. 2015, 13.45

8 let

Oče Luke Dončića spoznal, da ima močno srce

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Ni lepšega občutka, ki ga doživiš kot starš, če je otrok uspešen na enem področju. In v košarkarskih krogih je na dobri poti Luka Dončić. Oče Saša je najbolj zadovoljen, ko vidi njegov obraz nasmejan.

O tem, da je 16-letni Luka Dončić velik košarkarski talent, smo že večkrat pisali, vsem tem besedam pa je dal dodatno težo v zadnjem tednu dni, ko je premierno zaigral v članski ekipi Real Madrida. Na prvi tekmi je takoj ob prihodu v igro neustrašno zadel trojko, na drugi pa bil polovično uspešen pri prostih metih.

Njegovo vsako potezo spremljata tudi starša, ki se veselita, da gre njunemu sinu v Španiji odlično. Oče Saša Dončić je košarkarski strokovnjak, Lukov debi v španski ligi pa je pospremil s temi besedami: "Zelo sem bil vesel. Vsake stvari, ki je povezana z Luko, sem še toliko bolj vesel. Debi je bil enkraten. Najlepše je bilo, ker ni deloval prestrašeno. Bil je suveren. Vidi se, da ima željo. Po tisti trojki je bil ekstra nasmejan in zadovoljen, prav to pa se išče pri mladih igralcih."

Jasno mu je srce zelo hitro bilo: "V tistem trenutku, ko je šel na prvi tekmi v igro in zadel trojko, sem spoznal, da imam močno srce. Če mi takrat ni počilo … Srečen sem, ker sem ga videl nasmejanega. Ta nasmeh mi pove, kako se on počuti."

"Predpostavljam, da bi lahko bil naslednjo sezono večkrat v članski ekipi"

Večkrat je že poudaril, da Luka v sebi nosi razkošno znanje, kar tudi kaže na parketu, ve pa, da bo moral še ogromno garati na treningih, saj ni v težkem profesionalnem svetu nič samoumevnega.

"Luka je bil zelo vesel. Zanj je to velika nagrada. Tisti večer je bila evforija, naslednji dan pa že vse normalno. Luka je za 16 let starega fanta zelo zrel. Že na drugi tekmi, ko je metal proste mete, se je videlo to. Če ga ne bi poznal, mu ne bi dal 16 let, ampak več," pravi Saša, ki bo v letošnjem poletju sodeloval kot pomočnik v B-članski reprezentanci.

Luka, ki bo poleti prav tako aktiven v eni od mlajših selekcij Slovenije, pravkar igra zaključek sezone mladinskega prvenstva v Španiji (U18), med 14. in 17. majem pa ga med drugim čaka tudi zaključni turnir evroligaške sezone (U 18).

Njegov oče je razumljivo vesel, da pri Realu vse bolj računajo na njegovega sina: "S temi gestami so to pokazali. Predpostavljam, da bi lahko bil naslednjo sezono večkrat v članski ekipi. Postopoma gre korak višje. Jaz kot trener rad delam z mladimi in jim dajem priložnost. Vendar je to Real Madrid, ki mu je povsem razumljivo v prvem planu rezultat, zato je tudi manj priložnosti za mlade. Če imaš tako nadarjenega igralca, kot je Luka, pa mu daš priložnost."

Ne spreglejte