Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Četrtek,
15. 1. 2015,
15.28

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Jure Pelko

Četrtek, 15. 1. 2015, 15.28

8 let

"Obstoj Maribora ni ogrožen"

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
V mariborskem košarkarskem klubu se je v zadnjih dneh zgodilo kar nekaj menjav. Novi direktor Matjaž Kramberger izpostavlja cilja: obstanek v ligi in zmanjšanje stroškov. To se je že začelo.

Maribor letošnje sezone ni začel po pričakovanjih. Po 12 krogih, na katerih so štirikrat zmagali in doživeli osem porazov, so se v sredo razšli s trenerjem Dejanom Gašparinom in vodjo mladinskega pogona Miho Jereletom, kmalu za tem pa je moštvo zapustil še prvi strelec Jure Pelko, ki je okrepil domžalski Helios Suns.

Številne kadrovske menjave so se nadaljevale. Po Pelku je moštvo zapustil še prvi podajalec Bojan Krivec, klub pa je dobil novega direktorja Matjaža Krambergerja, ki je do zdaj deloval v ženskem mariborskem klubu.

"Upravni odbor ostaja enak. Ekipa je bila draga glede na rezultate, ki jih je dosegala. Kaj je bilo narobe – za te ocene jaz nisem pristojen. Bo pa kmalu znan tudi športni direktor. Morali smo oklestiti stroške, ob tem pa še rezultati niso bili na želeni ravni. Ime trenerja bo znano najpozneje do petka, saj nas že v soboto čaka tekma, bo pa cenejši od predhodnika. Verjetno pa ne bo iz lastnega pogona," je uvodoma povedal Kramberger, ki ob tem poudarja, da obstoj kluba ni ogrožen.

"Zmešnjava je velika, predvsem organizacijska. Najpomembneje je, da gremo v soboto na tekmo in da bomo do takrat imeli trenerja. Stanje ni rožnato. Nekatere investicije so se pokazale za napačne, vseeno pa obstoj kluba ni pod vprašajem. Zadeve so še vedno obvladljive," pravi Kramberger, ki še spoznava celotno stanje v Mariboru.

Klub dolguje dve plači

Maribor se je pred začetkom sezone močno krepil. Prišla sta Jure Pelko in Bojan Krivec, oba z bogatimi prvoligaškimi z izkušnjami, iz Domžal je prišel nekdanji igralec Olimpije Gezim Morina, moštvo pa so okrepili še s tremi tujimi košarkarji (Bojan Lulić, Ruphin Kayembe in Miloš Lopičić).

Pričakovanja iz začetka sezone so se ob odhodu dveh pomembnih členov seveda zmanjšala, higienski minimum pa ostaja prvoligaški status.

Ob Krivcu in Pelku bi se lahko zgodil še en igralski odhod, več pa bo znanega ob koncu tedna.

"Drži, da Gašparinu dolgujemo deset plač, igralcem pa dve," je še povedal Kramberger, ki upa, da bo nov trener znan že danes in bo lahko jutri opravil prvi trening.

Mariborčane v soboto čaka tekma s četrtouvrščeno Rogaško, do takrat pa morajo imeti novega trenerja, ki bo košarkarje iz štajerske prestolnice vodil s klopi.

Ne spreglejte