Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 9. 2017,
9.53

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Jaka Blažič Gašper Vidmar EuroBasket 2017

Sreda, 13. 9. 2017, 9.53

6 let, 6 mesecev

"Nismo dva meseca delali zastonj"

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Red 9,83
Gašper Vidmar_vroce | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

Evropsko prvenstvo se je po veliki zmagi proti Latviji s 103:97 za slovenske košarkarske prevesilo v pravi boj za medalje. "Ko je sirena zapiskala, mi je šlo po glavi to, da je zdaj kolajna res na dosegu roke," je o vtisih po uspehu spregovoril Jaka Blažič. V četrtkovem polfinalu bodo nasproti stali Španci. "Z veseljem še enkrat izgubim zob, če zmagamo tekmo," pa proti naslednjemu tekmecu pogleduje Gašper Vidmar, ki je imel pred štirimi leti bližnje srečanje z Marcom Gasolom, posledica česar je bil zbit zob.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto:

"Zelo smo veseli uspeha, a moramo hitro stopiti na realna tla, ker imamo že v četrtek novo tekmo proti Španiji. Igrati bomo morali perfektno, če bomo hoteli zmagati," je sprva po veliki zmagi nad Latvijo s 103:97 dejal Gašper Vidmar in nadaljeval: "Tekma je bila fizično zelo naporna. Na koncu je bilo tudi nekaj vroče krvi, a to je sestavni del takšnih napetih tekem."

Prvič videl Vidmarja, da se je razjezil

Jaka Blažič z velikim nasmehom na obrazu po zmagi na razburljivi tekmi proti Latviji. | Foto: Vid Ponikvar Jaka Blažič z velikim nasmehom na obrazu po zmagi na razburljivi tekmi proti Latviji. Foto: Vid Ponikvar Slovenija je izvrstno začela in v prvi četrtini vodila že s 30:15, a nato prvi polčas presenetljivo izgubila z 51:55. Takrat sta v garderobi na sceno stopila Goran Dragić in Vidmar. "Dragić se je razjezil. To je tudi prav, to mora kapetan narediti. Sem pa prvič videl Vidmarja, da se je prav tako razjezil. To je bil dober znak in zmaga je tukaj," je Jaka Blažič opisal dogajanje v garderobi med polčasoma. Vidmar je dodal: "Razjezil sem se. Dejal sem jim, da nismo zastonj dva meseca delali, da bi zdaj izpadli."

Največ preglavic je slovenski obrambi povzročal 221 centimetrov visoki Kristaps Porzingis, ki se je zaustavil pri 34 točkah. "Fenomenalen igralec je. Naredili smo vse, da bi ga omejili. Še vedno nam je dal veliko točk, vendar nam je uspelo zaustaviti njihovo igro," pravi Vidmar.

Ko je sirena zapiskala, sem dojel, da je medalja na dosegu roke

Vidmar je med tekmo silovito zabil žogo v koš, prav tako pa skrbel za blokade. | Foto: Vid Ponikvar Vidmar je med tekmo silovito zabil žogo v koš, prav tako pa skrbel za blokade. Foto: Vid Ponikvar Na tekmi smo videli tudi veliko grdih prekrškov, ki pa so prihajali z latvijske strani. Dragić jo je skupil dvakrat in drugič obležal na tleh. Vseskozi je bilo vroče, tudi na koncu, ko so sodniki dosodili kar štiri tehnične napake. "Pričakovali smo, saj imajo v svojih vrstah Timmo, ki je znan kot umazan igralec. Na to smo se pripravili, do zadnjih minut ostali zbrani, na koncu pa je bil manjši izgred. A bomo hitro pozabili na to," razlaga Blažič.

Čeprav je Slovenija večji del četrtfinalnega obračuna vodila, tudi z dvomestno številko, so se Latvijci vračali in ogrožali naše ozemlje, ki pa so ga naši ob koncu dobro branili. "Zdaj še ne dojemamo. Upam, da bo tako do konca in se bomo potem pogovarjali o uspehih. Ko je sirena zapiskala, mi je šlo po glavi to, da je zdaj res na dosegu roke kolajna, ki si jo vsi tako želimo in jo že dolgo čakamo. Moramo zdržati do konca," je dejal Blažič.

Z veseljem še enkrat izgubi zob

Gašper Vidmar leta 2013, potem ko so mu popravili zob, ki mu ga je izbil Marc Gasol. | Foto: Vid Ponikvar Gašper Vidmar leta 2013, potem ko so mu popravili zob, ki mu ga je izbil Marc Gasol. Foto: Vid Ponikvar Naslednja bo Sloveniji nasproti stala velika Španija (četrtek ob 20.30), ki velja za glavno favoritko prvenstva. Veliko dela bo imela centrska linija na čelu z Vidmarjem, saj ima branilka naslova z bratoma Gasol dve veliki orožji. Gapi se dobro spominja dvoboja iz leta 2013, ko je v bližnjem srečanju z mlajšim Marcom nesrečno izgubil zob: "Z veseljem ga še enkrat izgubim, če zmagamo tekmo. Odigrati bomo morali perfektno. V svoji ekipi imajo dobre igralce. Sestavili bomo taktiko, kako jih zaustaviti."

Ne spreglejte