Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
13. 9. 2017,
5.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45

4

Natisni članek

EuroBasket 2017 Klemen Prepelič

Sreda, 13. 9. 2017, 5.00

6 let, 7 mesecev

Ni mogel skriti solza

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,45

4

Klemen Prepelič | Foto Vid Ponikvar

Foto: Vid Ponikvar

V Istanbulu je bilo v torek vse v znamenju velike predstave slovenskih košarkarjev, ki so se po zmagi proti Latviji s 103:97 uvrstili v četrtkov polfinale (20.30), ko jim bo nasproti stala Španija. Med junaki četrtfinalnega obračuna je bil tudi Klemen Prepelič, ki se mu pri 12 prostih metih roka ni zatresla niti enkrat.

Od našega poročevalca iz Istanbula. | Foto: Slovenija se je po letu 2009 spet uvrstila v polfinale in se bo od četrtka do nedelje potegovala za medaljo. Goran Dragić je edini košarkar v naši reprezentanci, ki se je že uvrstil v polfinale, a takrat na Poljskem zaradi težav s poškodbo na tekmah za odličje ni igral.

Z zmago proti Latviji s 103:97 si je Slovenija odprla vrata med najboljše štiri. Luka Dončić je poskrbel za 27 točk, Dragić je dal eno manj, odlično je igral tudi Klemen Prepelič. Zadel je vseh 12 prostih metov in tekmo končal pri 17 točkah. In zadel je ključne proste mete ob koncu tekme.

"Ne bomo se ustavljali"

Nezgrešljiv je bil pri prostih metih. Zadel je vseh 12. | Foto: Vid Ponikvar Nezgrešljiv je bil pri prostih metih. Zadel je vseh 12. Foto: Vid Ponikvar "Smo druga ekipa, ki nam je uspel ta podvig. Želim, da se tu ne ustavimo in se v ponedeljek v Slovenijo vrnemo z nečim okoli vratu," je optimističen Prepelič.

Tudi njega so po veliki zmagi preplavila čustva: "Solzo sem potočil. A to še ni konec evropskega prvenstva. Ne bomo se ustavljali."

Nato se je dotaknil tekme, ki je bila za ljubitelje košarke zelo zanimiva. Koši so kar deževali, napetosti in razburljivosti ni manjkalo … "Tekma je bila težka do konca. Vedeli smo, da je ne bomo odločili v prvi četrtini ali prvem polčasu. V drugi četrtini so se razigrali. V tretji četrtini, ki jo imenujemo prekleta četrtina, smo pokazali značaj. Dobili smo jo za 14 točk. Na koncu so se približali, vendar mislim, da smo ostali osredotočeni in še enkrat več smo pokazali, da smo prava ekipa," pravi Prepelič.

"Obljubil sem jim, da se ne bodo vrnili že po enem dnevu"

Ne namerava se ustaviti pri tem skalpu. | Foto: Vid Ponikvar Ne namerava se ustaviti pri tem skalpu. Foto: Vid Ponikvar Na tribunah arene Sinan Edrem v Istanbulu smo lahko spet videli slovenske navijače. Približno 400 se jih je zbralo, številka pa se bo v četrtek, ko bo našim košarkarjem nasproti stala velika Španija, zagotovo povečala: "Super so bili. Šesti igralec so, mogoče celo prvi. Čudovito je igrati 1.500 kilometrov od Slovenije, ker so prišli in nas podpirajo. Upam, da smo jim poplačali z našo predstavo."

Prepeliča dodatno podpira družina, ki je prav tako pripotovala v Turčijo, da bo bodrila naše košarkarje pri pohodu do tako želene medalje: "Preprosto sem jim obljubil, da se ne bodo vrnili po prvem dnevu. Škoda denarja. Zdaj bomo ostali v Istanbulu še pet dni. Ogledali si bodo lahko Istanbul. Tu sem, da sem osredotočen na naslednje tekme."

 

Ne spreglejte