Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Petek,
14. 3. 2008,
13.14

Osveženo pred

6 let, 10 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Petek, 14. 3. 2008, 13.14

6 let, 10 mesecev

Ne Bryant, ne Drexler,… temveč Jordan (video)

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Čeprav Kobe Bryant blesti v zadnjih sezonah lige NBA, še vedno ne ogroža primata najboljšega visokega branilca vseh časov, katerega si lasti Michael Jordan.

Air Jordan je bil praktično v vseh pogledih najboljših visoki branilec. Njegove atletske sposobnosti, moč, energičnost, obenem mirnost in še bi lahko naštevali, so se zdele kot nekaj nadnaravnega. Mirne duše lahko zatrdimo, da je bil od vseh košarkarjev najbolj tekmovalen. Dominiral je na obeh koncih igrišča – v napadu in obrambi. Je že res, da imamo dandanes dobre strelce in obrambne igralce, vendar na vidiku ni videti njegovega naslednika. Predvsem ni takega, ki bi prenesel toliko bremena na svoja pleča in to v najbolj kočljivih trenutkih, v katerih je bil izjemno učinkovit.

Košarkarski navdušenci se verjetno še spominjate šeste tekme finalne serije leta 1998 med Chicagom in Utahom. Za to tekmo večina trdi, da je njegov vrhunec kariere. Utah je namreč 41,9 sekund pred koncem tekme vodil s 86:83, nakar je na sceno stopila njegova visokost. Michael je najprej znižal rezultat na točko zaostanka, nato "poštarju" in velikemu tekmecu Karlu Maloneu, kateremu je "grenil" življenje, ukradel žogo ter 5,2 sekundi do konca popeljal Chicago do šestega naslova prvaka lige NBA.

V nadaljevanju si poglejte, kdo si po mnenju novinarjev v ligi NBA zasluži mesto ob velikemu Michaelu Jordanu. Med prvo deseterico sta dva košarkarja, ki sta še vedno aktivna. To sta Kobe Bryant in Allen Iverson. Od vsakega igralca vam v video obliki ponujamo še izsek njegovih najbolj svetlih trenutkov.


1. mesto: Michael Jordan

2. mesto: Kobe Bryant

3. mesto: Jerry West

4. mesto: George Gervin

5. mesto: Allen Iverson

6. mesto: Clyde Drexler

7. mesto: Reggie Miller

8. mesto: Pete Maravich

9. mesto: Earl Monroe

10. mesto: Joe Dumars

Ne spreglejte