Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
18. 5. 2017,
7.00

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75

Natisni članek

končnica Cleveland Cavaliers Boston Celtics Liga NBA NBA LeBron James

Četrtek, 18. 5. 2017, 7.00

6 let, 7 mesecev

Liga NBA, 17. maj (konferenčni finale)

LeBron James je bil spočit in neustavljiv #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,75
Boston | Foto Reuters

Foto: Reuters

Košarkarji Cleveland Cavaliers, ki branijo naslov prvaka lige NBA, so v prvi tekmi konferenčnega vzhodnega finala v gosteh premagali Boston Celtics s 117:104. To je bila že deveta zaporedna letošnja zmaga Clevelanda v končnici. Z 38 točkami je blestel prvi zvezdnik gostov LeBron James, zelo razigran je bil tudi Kevin Love (32).

Košarkarska pravljica Clevelanda v ligi NBA se nadaljuje. V končnici ne poznajo poraza. Medtem ko se je Boston namučil za preboj v konferenčni finale, saj je izločil Washington po sedmih napornih tekmah, so branilci naslova Indiano in Toronto pometli s prepričljivim rezultatom 4:0. Na prvo tekmo konferenčnega finala na vzhodu so pripotovali spočiti in zlahka prišli do gostujoče zmage v dvorani TD Garden. 

Vrhunci tekme v Bostonu:

LeBron James je bil neustavljiv. | Foto: Reuters LeBron James je bil neustavljiv. Foto: Reuters Cleveland je zmagal s 117:104. Čeprav so večino točk prispevali člani začetne peterke, to ni zmotilo branilcev naslova do uresničitve cilja, prvega "breaka" v obračunu z Bostonom, ki je zaradi boljšega izkupička v rednem delu lige NBA računal na prednost domačega igrišča. Gostje so hitro ušli Keltom, ki jih niso več mogli ujeti.

Blestel je LeBron James, ki je bil blizu novemu trojnemu dvojčku. Dosegel je 38 točk, prispeval pa tudi devet skokov in sedem podaj. Da bo to njegov večer, je nakazal že v uvodni četrtini, v kateri je dosegel 15 točk, njegov met iz igre pa je znašal zelo natančnih 7/8. Koš Keltov sta pridno polnila tudi Kevin Love (32) in Tristan Thompson (20). 

Omenjeni trojček je skupaj dosegel 90 točk, kar je bilo preveč za utrujeno obrambno vrsto gostiteljev, pri katerih je izostal odmevnejši strelski izkupiček prvega strelca Isaiaha Thomasa. Dosegel je 17 točk in bil šele tretji strelec v svoji ekipi. 

Cleveland je upoštevaje tudi prejšnjo sezono dosegel že 12. zmago v nizu v končnici lige NBA. Rekord si lastijo Los Angeles Lakers, ki so v sezoni 1988/89 zmagali 13. zapored.

Liga NBA, 17. maj (konferenčni finale)

Boston Celtics : Cleveland Cavaliers 104:117 /0:1/
Crowder (8 sk.) in Bradley 21, Thomas 17 (met iz igre 7/19), 10 podaj, Horford (8 sk., 6 podaj) in Green 11; James 38 (met iz igre 14/24), 9 sk., 7 podaj, Love 32 (met za tri 6/9), 12 sk., Thompson 20, 9 sk., Irving 11, 6 podaj 

// razmerje v zmagah, igrajo na štiri zmage

 

Ne spreglejte