Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Ponedeljek,
6. 1. 2020,
6.03

Osveženo pred

4 leta, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

1

Natisni članek

NBA Liga NBA Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Ponedeljek, 6. 1. 2020, 6.03

4 leta, 3 mesece

LIGA NBA, 5. JANUAR

Goran Dragić blestel in izenačil svoj rekord v ligi NBA #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,02

1

Goran Dragić | Goranu Dragiću in Miami Heat gre v tej sezoni izjemno. | Foto Reuters

Goranu Dragiću in Miami Heat gre v tej sezoni izjemno.

Foto: Reuters

V noči na ponedeljek je v košarkarski ligi NBA od slovenskih košarkarjev na parket stopil le Goran Dragić. Gogi, ki je na tekmi dosegel 29 točk, je bil najbolj zaslužen za zmago Miami Heat proti Portlandu.

Goran Dragić je proti Portlandu dosegel največ točk v letošnji sezoni. | Foto: Reuters Goran Dragić je proti Portlandu dosegel največ točk v letošnji sezoni. Foto: Reuters Košarkarji Miamija so na domačem parketu premagali Portland Trail Blazers z izidom 122:111. Junak tekme je bil naš Goran Dragić, ki je bil tudi najbolj uspešen košarkar Miamija. Dragić je tokrat v svojo statistiko vpisal 29 točk, 13 asistenc in 3 skoke. Na tekmi je zadel sedem trojk in izenačil svoj rekord v ligi NBA. Domači košarkarji tokrat niso mogli računati na Jimmyja Butlerja, a so kljub vsemu dobili tekmo.

"Ni pomembno, kdo igra in kdo ne. Ne iščemo izgovorov," je po tekmi dejal Dragić, ki je tudi ta večer tekmo začel na klopi. Trener mu je tokrat namenil 30 minut igranja.

Kar sedem igralcev doseglo več kot 10 točk

Pri Miami Heat je bilo ta večer razpoloženih veliko košarkarjev, saj jih je kar sedem doseglo več kot deset točk. Bam Adebayo je prispeval 20 točk, Derrick Jones Jr. pa 19. Za Miami je bila to že 17. zmaga na domačem parketu in so v letošnji sezoni do zdaj izgubili le eno tekmo na domačih tleh. Skupno imajo na svojem računu 26 zmag in 10 porazov in v vzhodni konferenci zasedajo tretje mesto.

Hassan Whiteside ni doživel ravno najlepše dobrodošlice. | Foto: Gulliver/Getty Images Hassan Whiteside ni doživel ravno najlepše dobrodošlice. Foto: Gulliver/Getty Images

Vsakokrat, ko je dobil žogo, so mu žvižgali

Pri gostih je bil najboljši košarkar Damian Lillard. Ta je dosegel 34 točk in 12 asistenc. Hassan Whiteside, nekdanji košarkar Miamija, pa je prvič zaigral v Miamiju, potem ko je prestopil k Portlandu. Vsakokrat, ko je dobil žogo, so mu gledalci v dvorani žvižgali.

"Sprva sem se počutil čudno, ampak veliko je bilo igralcev, s katerimi nisem igral. Pravzaprav je bilo le nekaj fantov, ki sem jih poznal," je po tekmi povedal Whiteside.

Los Angeles Lakers so tokrat doma s 106:99 premagali Detroit Pistons. Prvi zvezdnik domačih LeBron James je dosegel 90. trojnega dvojčka v karieri, devetega v letošnji sezoni. Tokrat je dosegel 21 točk, 14 skokov in 11 podaj.

Clippersi so doma s 135:132 premagali New York Knicks. Phoenix Suns je kljub 40 točkam Devina Bookerja doma izgubil s 114:121 proti Memphis Grizzlies, za katere je 30 točk dosegel Jonas Valančiunas.

V noči na torek tekma čaka Luko Dončića, ki bo z Dallas Mavericks gostil Chicago Bulls, in Vlatka Čančarja, ki bo z Denver Nuggets gostoval pri Atlanti Hawks.

Liga NBA, 5. januar:

Lestvica:

Ne spreglejte