Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
28. 3. 2019,
7.20

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80

Natisni članek

NBA

Četrtek, 28. 3. 2019, 7.20

5 let

Liga NBA, 27. marec

Rekord varovanca nekdanjega slovenskega selektorja pred slovensko veselico v Miamiju

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,80
Devin Booker | Devin Booker je na tekmi proti Washingtonu dosegel 50 točk in postal šele tretji igralec v ligi NBA, ki je 50 točk dosegel na treh tekmah že pred svojim 23. rojstnim dnem. | Foto Reuters

Devin Booker je na tekmi proti Washingtonu dosegel 50 točk in postal šele tretji igralec v ligi NBA, ki je 50 točk dosegel na treh tekmah že pred svojim 23. rojstnim dnem.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bilo danes na sporedu pet tekem. Najbolj izenačeno je bilo dogajanje na tekmi med Phoenix Suns in Washington Wizzards, na kateri so Čarovniki slavili s 124:121. Devin Booker, varovanec nekdanjega selektorja slovenske košarkarske reprezentance Igorja Kokoškova, ki vodi moštvo iz Phoenixa, je dosegel izjemnih 50 točk (in 10 skokov) in tako postal šele tretji igralec v zgodovini lige NBA, ki je še pred 23. rojstnim dnem na dveh zaporednih tekmah dosegel najmanj 50 točk.

Kljub izredni statistiki Devina Bookerja (Phoenix Suns), ki je na tekmi proti moštvu Washington Wizards dosegel 50 točk in prispeval še 10 skokov, so slavili Čarovniki. Za odločilni koš je dve sekundi in osem stotink pred koncem tekme poskrbel Thomas Bryant, ki je sinoči vknjižil 18 točk in 19 skokov. S strelskim izkupičkom 28 točk sta izstopala še Jabari Parker (15 skokov) in Bradley Beal (4 asistence).

Devin Booker je na tekmi proti Washingtonu dosegel 50 točk:

Domače navijače so razveselili igralci Oklahome, ki so s 107:99 premagali goste iz Indiane. Prvi mož obračuna je bil z 31 točkami Paul George, Russell Westbrook pa je s 17 točkami, 11 skoki in 12 podajami dosegel že svoj 29. trojni dvojček v tej sezoni in 133. v karieri. Oklahoma s sedmim mestom zahoda še ni potrdila uvrstitve v končnico.

Pred domačimi navijači so slavili tudi igralci moštva Utah Jazz, ki so s 115:100 ugnali Jezernike iz Los Angelesa. Ti so se morali spet znajti brez največjega zvezdnika ekipe LeBrona Jamesa, ki se še vedno ubada s poškodbo dimelj. Utah je tako na zadnjih devetih tekmah zmagal že osmič, najbolj pa je bil razpoložen Joe Ingles, ki je dosegel 11 točk, devet skokov in 14 asistenc, kar je največ v njegovi karieri.

Vrhunci obračuna med Utah Jazz in Los Angeles Lakers:

Vodilno moštvo zahodne konference Golden State Warriors, ki brani lanski naslov, je v Memphisu s 118:103 odpravilo Grizlije, ki so že izpadli iz boja za končnico. Najučinkovitejša sta bila Stephen Curry z 28 točkami, desetimi skoki in sedmimi asistencami ter Kevin Durant, ki je v statistiko prvakov vpisal 28 točk (odličen met iz igre 12/13) in devet skokov.

Učinkovit večer Kevina Duranta (met iz igre 12/13)

Tretje moštvo zahoda Portland Trail Blazers - motivacijo je našlo v sporočilu Jusufa Nurkića, ki se jim je javil po operaciji leve noge - je s 118:98 v gosteh premagalo Chicago, ki je že odpadel iz boja za mesta v končnici. K zmagi Portlanda je največ, 20 točk, prispeval rezervist Seth Curry, pri poražencih pa je z 21 točkami in desetimi skoki izstopal Shaquille Harrison. 

Vrhunci srečanja med Portlandom in Chicagom:

Slovenski ljubitelji košarke svoje moči verjetno hranijo za nocojšnji obračun med Dallasom in Miamijem, ki še vedno ohranja upanje na napredovanje v končnico. Tekma, na kateri se bosta prvič v ligi NBA srečala Luka Dončić in Goran Dragić, bo na sporedu ob pol enih uri zjutraj. Na tribunah dvorane American Airlines si jo bo ogledalo kar 2.500 slovenskih navijačev.

Luka Dončić, Goran Dragić
Sportal Kaj takšnega se v ligi NBA še ni zgodilo

Lestvici:

f

 

Ne spreglejte