Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
19. 1. 2019,
7.04

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25

Natisni članek

NBA Goran Dragić Goran Dragić

Sobota, 19. 1. 2019, 7.04

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 18. januar

Prvaki nimajo usmiljenja, Miami obstal

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,25
Dwyane Wade | Foto Reuters

Foto: Reuters

V ligi NBA so košarkarji Golden State Warrrios zabeležili sedmo zaporedno zmago. Tokrat so premagali Los Angeles Clippers, pozdravili pa tudi vrnitev centra DeMarcua Cousinsa. Miami Heat je brez poškodovanega Gorana Dragića gostoval pri Detroit Pistons in izgubil.

Miami Heat je bil streljaj od zmage na gostovanju pri Detroitu. Razpoloženi Dwyane Wade (20 točk, 8 asistenc, 4 skoki v 28 minutah) je namreč slabih 20 sekund pred koncem znižal na 93:94, a se je Vročica pri tej številki tudi zaustavila, domači pa so pobegnili in se veselili pomembne zmage (98:93) v boju za končnico.

Vanjo bi rad vstopil tudi Goran Dragić, ki pa zaradi poškodbe kolena še vedno ne more pomagati soigralcem Miamija. Moštvo s Floride je za zdaj na varnem mestu, vendar mu tri moštva dodobra dihajo za ovratnik.

Zato pa se je po osmih mesecih odsotnosti na parket lige NBA vrnil center prvakov DeMarcus Cousins. Poleti je prestopil v vrste Golden State Warriors, vendar zaradi težav z ahilovo tetivo sploh še ni zaigral.

Prva tekma po povratku je bila proti Los Angeles Clippers, ki so jo Golden State Warriors dobili. Cousins je igral le 15 minut, a je bil izjemno učinkovit v tem času. Dosegel je 14 točk, zbral šest skokov, tri asistence, prav tako pa si je v tako kratkem času nabral šest osebni napak.

Zato pa sta izdatneje koš polnila Steph Curry in Kevin Durant, ki sta se zaustavila pri 28 oziroma 24 točkah.

Prav slednji je dobro sodeloval s povratnikom Cousinsom, s katerim sta uprizorila izjemno lepo akcijo. Po podaji Duranta je center silovito zabil žogo v koš in navdušil ljudi v dvorani.

Junak večera pa je postal košarkar Brookly Nets D'Angelo Russell. Ne le to, da je dosegel 40 točk, ampak je bil tudi ključni mož ob koncu dvoboja z Orlando Magic. Pri 113:113 je namreč zadel trojko, ki je na široko odprla vrata do zmage.

 

Lestvici: 

Ne spreglejte