Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
12. 12. 2019,
6.15

Osveženo pred

4 leta, 4 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18

Natisni članek

Liga NBA James Harden Kawhi Leonard LeBron James NBA

Četrtek, 12. 12. 2019, 6.15

4 leta, 4 mesece

Liga NBA, 11. december

Trojni dvojček Jamesa, Harden dosegel polovico točk Houstona #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,18
Lebron James | LeBron James je Jezernike popeljal že do 22. zmage v sezoni. | Foto Reuters

LeBron James je Jezernike popeljal že do 22. zmage v sezoni.

Foto: Reuters

V noči na četrtek je bilo v košarkarski ligi NBA na sporedu kar 12 tekem. Los Angeles Lakers so na krilih trojnega dvojčka LeBrona Jamesa v gosteh ugnali Orlando, Milwaukee Bucks so tudi brez prvega moža ekipe Giannisa Antetokounmpa doma premagali Pelikane iz New Orleansa, pri zmagi Houstona nad Clevelandom pa je James Harden dosegel kar 55 točk, tri manj od polovice vseh doseženih točk Raket.

V pestrem nočnem programu v ligi NBA je košarkarske navdušence ponovno razvnel kdo drug kot prvi zvezdnik lige LeBron James, ki je dosegel trojni dvojček (25 točk, 11 skokov in 10 asistenc) ter Jezernike popeljal do 22. zmage v sezoni. V sicer trdi tekmi, saj nobena ekipa ni presegla stotih točk (96:87), je 16 točk prispeval Jamesov "oproda" Anthony Davis, ki je ujel še 12 odbitih žog, pri domačih košarkarjih pa je bil z 19 točkami najbolj razpoložen Jonathan Isaac.

Trojni dvojček LeBrona Jamesa:

Milwaukee sledi Jezernikom, deset trojk Hardna

Tako kot Jezerniki so 22. zmago v sezoni dosegli Milwaukee Bucks, ki so tudi brez prvega zvezdnika Giannisa Antetokounmpa (poškodba kvadricepsa) brez večjih težav s 127:112 ugnali Pelikane iz New Orleansa. Ob odsotnosti Grka je bil prvo ime domačih Eric Bledsoe z 29 točkami in šestimi asistencami, pri gostih je J. J. Redick dosegel 31 točk, šest manj pa jih je zbral Brandon Ingram.

Vroč je bil ponoči tudi James Harden, ki je v dobrih 41 minutah pri zmagi Houstona nad Clevelandom (116:110) dosegel kar 55 točk (met iz gre: 20/34, met za tri: 10/18), ob tem pa prispeval še osem asistenc. Russell Westbrook se je ustavil pri 23 točkah, sedmih skokih in šestih asistencah, pri domačih pa je bil najboljši Kevin Porter s 24 točkami.

Vroči Harden Kavalirjem nasul kar 55 točk:

Slovenski košarkarji Luka Dončić (Dallas Mavericks), Goran Dragić (Miami Heat) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) so s svojimi ekipami tokrat počivali.

Kawhi prejel prstan, nato zavihal rokave

Košarkarski zvezdnik Kawhi Leonard je končal pri 23 točkah, a je bila vrnitev v Toronto k njegovi nekdanji ekipi v dresu Los Angeles Clippers zanj zelo čustvena. Kljub temu je proti nekdanjim soigralcem zaigral brez milosti in košarkarji iz Kalifornije so s 112:92 premagali prvake severnoameriške lige NBA.

Leonarda so gledalci ob vrnitvi sprejeli z navdušenjem, čeprav je nenadoma zapustil Toronto po osvojitvi šampionskega prstana in le eno sezono igral v Kanadi.

Nasmejan do ušes je Leonard na slovesnosti pred tekmo sprejel diamantni prstan, nato pa so mu zavrteli še videoposnetek z največjimi mojstrovinami na parketu. Nekdanji soigralec Kyle Lowry mu je izročil prstan z več kot 600 diamanti.

"Pred tekmo mi je zaupal, da mi bo prinesel prstan," je dejal Leonard, ki so ga gledalci v dvorani Scotiabank sprejeli na nogah in mu ploskali, pocingljal je tudi z zmagovitim zvončkom.

Toronto pozdravil svojega junaka:

A na parketu Leonard ni pokazal nobene milosti. Lou Williams je za Clippers dodal 18 točk in osem podaj, skupaj sta popeljala to losangeleško ekipo do pete zmage na zadnjih šestih tekmah.

"Bilo je čudovito. Lani smo imeli neverjetno sezono. V končnici smo uprizorili zgodovinske predstave in občutek je neverjeten," je še dejal Leonard.

Walker premalo, Srb junak Kraljev

Omenimo še odlično predstavo Bostonovega Kemba Walkerja, ki je dosegel kar 44 točk, kar pa ni bilo dovolj za zmago nad Indiano. Sacramento je dosegel tretjo zaporedno zmago, 11. v tej sezoni. Srečanje je s trojko odločil Srb Bogdan Bogdanović.

Odločilna trojka Bogdanovića:

Lestvica:

 

Ne spreglejte