Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
1. 3. 2010,
14.45

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Ponedeljek, 1. 3. 2010, 14.45

8 let

Nachbar in Zupan zelo razpoložena

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Slovenska košarkarja Boštjan Nachbar in Miha Zupan sta bila med najbolj zaslužnima za uspeh Efes Pilsna in Trikale. Prvič sta za nove klube igrala Domen Lorbek in Marko Milič.

Španija: Barcelona je v 23. krogu španskega prvenstva premagala Cajasol (71:64) in tako ostaja vodilna. Za goste iz Katalonije je Erazem Lorbek igral 29 minut, dosegel pa devet točk, petkrat je tudi skočil in enkrat podal. Jaka Lakovič je na parketu prebil 11 minut, šestim točkam pa je dodal dva skoka. V Španijo se je znova vrnil mlajši brat Erazma Domen Lorbek in okrepil štirinajstouvrščeno Lagun Aro. Z novim moštvom je gostoval pri Bizkaii Bilbao Basket in ob porazu (62:88) v 20 minutah dosegel tri točke in ujel eno žogo.

Italija: Montepaschi Siena tudi po 19. krogu ostaja neporažena v italijanskem prvenstvu. Tokrat so Uroš Slokar in soigralci brez težav premagali AJ Milano (80:60), pri katerem pa ni igral Sani Bečirovič. Slokar je na parketu prebil 11 minut in k štirim točkam prispeval še štiri skoke. Prvič je za novo moštvo zaigral tudi Marko Milič in se že takoj izkazal. Vanoli Cremona je namreč uspela priti šele do šeste zmage proti Angelici Bielli (75:68). Milič pa je v 17 minutah, zmogel osem točk, šest skokov in dve podaji. Scavolini je na gostovanju premagal Cantu (93:81) in si zagotovil pomembno zmago. Nebojša Joksimovič je igral kar 34 minut, ob tem pa zbral osem točk, štiri skoke in dve podaji. Teramo je tokrat moral priznati premoč Canadian Solar Bologni (67:77), za goste pa je Goran Jurak 12 minut izkoristil za šest točk in pet skokov. Poraz je doživel tudi Varese, in sicer ga je pred domačimi navijači premagala Sigma Montegranaro (74:88). Marko Tušek, ki ima za sabo uspešno sezono, je tokrat v 23 minutah zmogel le dve točki in štiri skoke.

Grčija: Zelo pomembna in tudi težko prigarana zmaga je pripadla Trikali, ki je bila boljša od močnega Arisa (87:85). Eden izmed junakov je znova bil Miha Zupan, ki je igral 37 minut, njegov prispevek pa je znašal 19 točk (met za dve 4:7, met za tri 3:7, prosti meti 2:5), osem skokov in štiri podaje. Arisu ni pomagala niti najnovejša okrepitev iz Union Olimpije Matt Walsh, ki je dosegel 17 točk.

Rusija: CSKA je v 13. krogu ruskega prvenstva že dvanajstič zmagal, v mestnem derbiju je bil brez Matjaža Smodiša boljši od Dinama (77:53). Moskovčani še naprej ostajajo vodilni.

Turčija: Tudi Efes Pilsen je suveren v turškem prvenstvu, saj je prišel že do osemnajste zmage v sezoni proti Bešiktašu (78:69). Najbolj zaslužen je bil Boštjan Nachbar, ki je igral 30 minut in bil z 20 točkami najboljši strelec, prispeval pa je še štiri skoke. To je lepa spodbuda za Nachbarja, ki v zadnjem času pri moštvu iz Carigrada ni veliko igral. Z zmago manj je na drugem mestu v prvenstvu Fenerbahče Ülker, ki je s težavo premagal Galatasaray (81:77). Emir Preldžić je prispeval štiri točke.

Francija: Pau Orthez je v drugi francoski ligi vodilni tudi po zmagi proti moštvu Quimper (74:59), svoj delež k uspehu pa je prispeval tudi Marko Maravič, ki je igral 32 minut in zbral sedem točk, osem skokov in dve podaji.

Nemčija: Alba je v 24. krogu nemškega prvenstva brez poškodovanega Jurice Golemca doživela peti poraz pri moštvu MBC (69:71), a kljub temu ostaja na prvem mestu.

Ne spreglejte