Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
25. 3. 2008,
12.08

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Torek, 25. 3. 2008, 12.08

8 let

Milič se nekoliko boji sodnikov

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Od srede naprej košarkarji Uniona Olimpije ne smejo več poznati besedice "kiks", saj se začenja pomembna četrtfinalna bitka s Crveno zvezdo, ki zmagovalcu za nagrado ponuja F4 lige NLB.

Po pokalnem tekmovanju, ki so ga košarkarji Uniona Olimpije februarja osvojili na Kodeljevem, bodo košarkarji iz Tivolija v sredo ponovno začutili adrenalin. Povzročila ga bo končnica lige NLB. V sredo jih namreč čaka prva četrtfinalna tekma, nasprotnik pa bo Crvena zvezda, ki si je prav v zadnjem krogu rednega dela uspela priigrati prednost domačega terena v dvoboju z Ljubljančani. "Mislim, da bomo prav vsi košarkarji v sredo začutili tisti adrenalin, ki smo ga bili vajeni med tekmami evrolige. Malo nam je žal, da si nismo priborili prednosti domačega terena. Kajti mislim, da nas - z izjemo Partizana - pred domačimi navijači ne more premagati nihče," razmišlja Marko Milič.

Crvena zvezda in Olimpija sta v tej sezoni odigrala dve tekmi, vsako moštvo pa je bilo po enkrat uspešno. Zvezdaši so pred domačimi navijači zmagali z 92:81, v Ljubljani pa izgubili s podobno razliko 80:92. Zeleno-belim vliva upanje trener Aleksandar Džikić, saj so ravno pod njegovim vodstvom uspeli razorožiti Crveno zvezdo, medtem ko pod poveljevanjem Memija Bečiroviča niso bili učinkoviti. "Ekipa je v dobrem stanju. Trener je v zadnjem času veliko rotiral dvanajst igralcev, kar je dobro, če slučajno kdo od nosilcev nima svojega dne. Mislim, da smo dvignili nivo igre in smo dobro pripravljeni na obračun s Crveno zvezdo."

Milič: Da ne bo takšnega sojenja kot na hokeju

Dejstvo je, da bosta, oziroma bodo (moštvi igrata na dve dobljeni zmagi) dvoboji med tekmecema na nož, v katerih o zmagovalcu ponavadi odločajo malenkosti. Te malenkosti pa so slovenski klubi že občutili v tej sezoni lige NLB. Spomnimo se kolikokrat so se trenerji Heliosa, Geoplina Slovana in Uniona Olimpije pritoževali nad spornimi sodniškimi odločitvami. In prav teh je strah kapetana Marka Miliča, ki si želi, da bi na drugi tekmi (sobota ob 18. uri) v Tivoliju navijači napolnili dvorano in pričarali takšno vzdušje, kot smo ga bili vajeni na tekmah evrolige. "Crvena zvezda ima dobro moštvo. V zadnjem krogu so Beograjčani premagali Zadar na gostovanju, zato bomo morali igrati povsem skoncentrirano, če bomo želeli uspeti. Ekipe so v četrtfinalu zelo izenačene, zato bodo odločale malenkosti. Želim si le, da teh ne bodo, kot denimo pri hokeju, odločali sodniki," pravi Milič, ki je velik pristaš hokejskih kolegov iz Tivolija. Danes bo ponovno držal pesti za njih v finalnem dvoboju s Salzburžani, vendar bo zaradi gostovanja v Beogradu spremljal dogajanje le preko telefona.

Rajgelj kot oče

Četrtfinale pa ni poglavitna zgodba pri Unionu Olimpiji. Še vedno odmeva sporazumna prekinitev pogodbe z direktorjem Janezom Rajgljem, ki je Miličev velik prijatelj: "Janez mi je bil kakor oče v mladih letih. Težko bi rekel, da je bil moj menedžer na začetku košarkarske kariere. Vsaj jaz nisem gledal nanj tako, saj me je vsak dan peljal na treninge v Kranj. Ponavadi si menedžerji prilastijo veliko pogačo od igralca, vendar pri njemu ni bilo tako. Zato težko kaj povem o njegovem predčasnem odhodu iz Olimpije. Vem, da ima dar iskanja mladih igralcev. V regionalnem okolju (liga NLB) je imel Slovan, ko je Rajgelj še služboval tam, poleg FMP-ja najboljši mladinski pogon. Olimpija se je postavljala na noge v finančnem vidiku. Zakaj je moral torej oditi sedaj, ko je šlo vse po planu? Tu mislim na sanacijo kluba. Verjetno je bila kriva njegova grobost in direktnost. To ga je verjetno stalo službe. Škoda, da ga ni več, kajti mislim, da bi veliko naredil za mladinski pogon, ki je pri Olimpiji v tem trenutku bolj obubožan. Mogoče je imel preveč 'služb' hkrati, ki jih ni mogel vse do potankosti opravljati. Upam, da bodo člani upravnega odbora našli adekvatno zamenjavo, kajti Olimpija je na dobri poti, da se postavi na trdne temelje."

V naslednji sezoni bolj realen lov na TOP16

Tako navijači Olimpije kot tudi Milko pa si za prihodnjo sezono želi uvrstitve v TOP16 elitne evrolige, kar bi bil po dolgem času ponovno izjemen uspeh za slovenski košarkarski ponos. Ekipa se že gradi za prihodnjo sezono in prav to daje v Kranju rojenemu košarkarju dodatnega zagona. "Mislim, da je za nami najbolj kritična sezona. Bili smo tik pred bankrotom. Še vedno verjamem v projekt Olimpija, zato sem se tudi dogovoril za nadaljnje sodelovanje. Upam, da se bo kmalu vse uredilo še s Hukićem, tako da bomo imeli že 6-7 igralcev s pogodbami za naslednjo sezono. Trener bo imel nato veliko lažje delo, da zapolni vrzeli, saj mu ne bo potrebno na novo sestaviti celotnega moštva," je optimistično zaključil pogovor s Sportalom Marko Milič, ki bo v dvoboju s Crveno zvezdo nosil veliko breme.

Ne spreglejte