Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
1. 5. 2011,
19.27

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Nedelja, 1. 5. 2011, 19.27

8 let

Memphis in Miami povedla z 1:0

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
V prvi tekmi polfinala zahodne konference košarkarske lige NBA je Memphis s 114:101 premagal Oklahomo, na vzhodu pa je Miami ugnal Boston.

Dwyane Wade (38 točk,), James Jones (25 točk) in LeBron James (22 točk, šest skokov, pet podaj) so ekipo Miamija povedli do prve zmage v drugem krogu letošnje končnice. Jones je obenem dosegel največ točk igralcev Miamija v zgodovini, ki igre v končnicah niso začeli v prvi peterki, Chris Bosh pa je dodal 12 skokov in sedem točk. Gostitelji so vodili že z 19 točkami naskoka, Boston se je približeval in znižal razliko na na osem točk, vendar Ray Allen (25) in Paul Pierce (19) s soigralci nista uspela preobrniti poteka tekme, ki se je v končnici razvila v vse kaj drugega, kot v košarkarski dvoboj.

Tako je bil sedem minut pred koncem izključen Pierce, ki si je zaradi bližnjih srečanj z Wadom in Jonesom v razmaku 59 sekund prislužil dve tehnični napaki; te sta dobila tudi druga dva udeleženca. Jermaine O'Neal je dobil namerno osebno napako... Poleg tega v vrstah Bostona, ki je klonil prvič po štirih zaporednih zmagah in se je kot prvi uvrstil v drugi del, nista bila razpoložena Rajon Rondo in Kevin Garnett. Slednja so tekmeci zaustavili pri skupno 14 točkah in metu 6:19 iz igre. "To je bila zelo pomembna tekma, ki smo jo igrali doma. V rednem delu proti Bostonu nisem igral dobro, soigralci pa so pričakovali, da bom stopil na plan in prevzel vlogo vodje. Uspelo nam je," je ocenil Wade. S kelti je v rednem delu na štirih tekmah zadel povprečno le 12,8 točke z 28 odstotnim metom. Tokrat je sam v prvem polčasu z devetih uspešnih metov iz igre zadel 23 točk, celotna prva peterka gostov pa je imela v prvih 24 minutah osem uspešnih metov in 21 točk.

V Oklahoma Cityju domači igralci niso bili tako uspešni. Zach Randolph (34 točk, 10 skokov) in Španec Marc Gasol (20 točk, 13 skokov) sta s soigralci, osmimi nosilci, nadaljevala izvrstne predstave iz prvega kroga, ko je Memphis izločil prvega nosilca, ekipo San Antonio. "Vedno ni mogoče, da se vknjiži zmaga, če nisi favorit na papirju. Vendar se sami trudimo, da bi bilo čim večkrat tako. Garali smo se v obrambi in uspešno ter zelo nesebično in učinkovito igrali v napadu," je menil Gasol pred drugo tekmo, ki bo prav tako v Oklahoma Cityju.

Kevin Durant (33 točk, 11 skokov) in Russell Westbrook (29 točk) sta se trudila, vendar so imeli tekmeci precejšnjo prevlado pod obročema. "Randolph je bil neustavljiv, prava žival. Skušali smo mu kar najbolj otežiti mete, vendar je bil večinoma izjemno uspešen," je o 2,06 m visokem in 120 kilogramov težkem Randolphu dejal Durant, ki ima prav tako 2,06 metra, vendar 15 kilogramov manj.


Končnica lige NBA (konferenčni polfinale):

Oklahoma City Thunder : Memphis Grizzlies 101:114 /0:1/ Durant 33, 10 sk., Westbrook 29; Randolph 34, 10 sk., M. Gasol 20, 13 sk., Conley 15

Miami Heat : Boston Celtics 99:90 /1:0/ Wade 38, Jones 25; Allen 25, Pierce 19

// - izid v zmagah, napreduje moštvo s štirimi

Ne spreglejte