Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sreda,
4. 11. 2015,
23.16

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Matjaž Smodiš direktor Matej Erjavec Marko Milić KZS reprezentanca

Sreda, 4. 11. 2015, 23.16

5 let

Matjaž Smodiš se vrača v reprezentanco

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Nekdanji odlični košarkar Matjaž Smodiš bo po novem opravljal tudi delo direktorja članske košarkarske reprezentance.

Kar je v zadnjih letih v članski reprezentanci opravljal Matej Avanzo, ki se je po evropskem prvenstvu podal v rokometne vode, bo od zdaj naprej v domeni Matjaža Smodiša.

Predsednik Košarkarske zveze Slovenije Matej Erjavec je v pogovoru za Planet TV poudaril, da je Smoki odlična pridobitev: "Če bo na klopi sedel tako mogočen človek, kot je Smodiš, ki je v karieri veliko osvojil, bo to dodaten plus. Dolgo smo se pogovarjali. Ni okleval, a je trajalo dolgo, da smo uskladili vse podrobnosti."

Smodiš je po koncu košarkarske kariere ostal aktiven v športu, ki ga spremlja že vse življenje. Ob svoji šoli košarke namreč dela tudi v košarkarskem klubu Krka, kjer ima zdaj funkcijo individualnega trenerja za mlade visoke košarkarje. Njegova varovanca sta tako Žiga Dimec kot Imran Polutak.

Sicer pa je Smodiš podobno vlogo v reprezentanci že imel. Leta 2009 je bil namreč na evropskem prvenstvu na Poljskem poškodovan, a je s svojo prisotnostjo na klopi prav tako pomagal izbrani vrsti. Četa Jureta Zdovca se je takrat potegovala za medaljo, za katero pa ji je zmanjkalo tudi nekaj sreče.

Po statistiki, ki jo vodi Košarkarska zveza Slovenije, je dolenjski košarkarski ponos v dresu izbrane vrste igral na 51 uradnih tekmah, na katerih je dosegel 416 točk. S svojimi bogatimi izkušnjami –pohvali se lahko s tremi naslovi v elitni evroligi, vlogo kapetana v velikem CSKA itd. – bo v veliko pomoč selektorju članske reprezentance.

Na naši krovni košarkarski organizaciji so tako začeli projekt vključevanja nekdanjih odličnih košarkarjev v različne funkcije. Že nekaj časa se govori o tem, da naj bi Marko Milić bdel nad mladimi reprezentancami, vendar z Leskovškove ulice še niso sporočili, ali bo pred kratkim upokojeni košarkar dejansko opravljal to funkcijo.

Ne spreglejte