Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Četrtek,
30. 11. 2023,
16.23

Osveženo pred

3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32

Natisni članek

NBA kazen Luka Dončić Luka Dončić

Četrtek, 30. 11. 2023, 16.23

3 mesece

Dončića finančno kaznovali, slovenski zvezdnik navdušil z odzivom

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,32
Luka Dončić | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Vodstvo lige NBA je slovenskega košarkarja Luko Dončića zaradi simuliranja prekrška na tekmi s Houston Rockets kaznovalo z dva tisoč ameriškimi dolarji.

Luka Dončić se je na zanimiv način odzval na kazen, ki mu jo je namenila liga NBA. Na svojem profilu na Instagramu je objavil sebe, oblečenega v sodnika. | Foto: Instagram/Luka Dončić Luka Dončić se je na zanimiv način odzval na kazen, ki mu jo je namenila liga NBA. Na svojem profilu na Instagramu je objavil sebe, oblečenega v sodnika. Foto: Instagram/Luka Dončić V ligi NBA je v tej sezoni začelo veljati novo pravilo. Košarkar, ki je simuliral prekršek, je lahko kaznovan s tehnično osebno napako, nasprotno moštvo pa prejme še prosti met. Dončićevega poskusa simuliranja prekrška na zadnji tekmi proti Houston Rockets sodniki niso videli v živo, zato pa so ga kaznovali po koncu tekme.

Po novem so v ligi NBA vpeljali tudi sistem kaznovanja za simuliranje košarkarjev po koncu dvobojev. Za prvo tovrstno kazen bodo morali košarkarji odšteti dva tisoč ameriških dolarjev, višina kazni pa se ob ponovitvah skokovito povečuje.

Za Dončića je bila to prva kazen, kar pomeni, da bo moral v blagajno lige dati dva tisoč ameriških dolarjev, kar pa zanj ne bo predstavljalo prevelikega bremena glede na to, da ima plačo v višini 40 milijonov ameriških dolarjev. Kaj je menil o tej potezi, je dal dobro vedeti na svojem profilu na Instagramu, kjer je objavil fotografijo sebe, oblečenega v sodnika.

Luka Dončić je bil sicer z 41 točkami najboljši posameznik Dallas Mavericks ob zmagi nad Houston Rockets. Naslednji obračun bo slovenski virtuoz odigral v noči na soboto, ko pričakuje Memphis Grizzlies.

Luka Dončić
Sportal Vroči Dončić s posebnim metom zapečatil usodo tekmeca
Ne spreglejte