Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
14. 11. 2016,
9.45

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Alen Omić Klemen Prepelič Zoran Dragić Edo Murić Gašper Vidmar Sašo Filipovski

Ponedeljek, 14. 11. 2016, 9.45

6 let, 7 mesecev

Legionarji

Luka Dončić prvo ime Real Madrida

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,20

Foto: Sportida

Nadarjeni slovenski košarkar Luka Dončić je dobil ogromno priložnost v dresu Real Madrida, jo izkoristil in kraljevi klub popeljal do visoke zmage. V Turčiji so bili nepremagani Omić, Murić, Vidmar in Filipovski, v Italiji pa Dragić.

Bolgarija

V bolgarskem prvenstvu je Lukoil Academic prepričljivo na prvem mestu. Tokrat je z 91:69 premagal Yambol, svoj delež k zmagi pa je prispeval tudi Saša Zagorac. V 16 minutah se je zaustavil pri 13 točkah in petih skokih.

Bosna in Hercegovina

V regionalni ligi ABA je Blaž Mahkovic na domačem parketu moral priznati premoč Mega Leksu, ki je bil boljši s 67:64. Mahkovic je igral 17 minut, v tem času dosegel pet točk in dva skoka.

Estonija

Rapla je zadnjeuvrščeni TLU/Kalev, ki je po petih krogih brez zmage, premagala tesno z 79:76. Domen Bratož je bil razpoložen pri metu za tri točke (4/7), zato pa je zgrešil vseh sedem metov za dve točki. Tekmo je končal pri 15 točkah, štirih skokih in podajah.

Francija

Klemen Prepelič je dosegel 14 točk, a visoko izgubil. | Foto: Osebni arhiv/Klemen Prepelič Klemen Prepelič je dosegel 14 točk, a visoko izgubil. Foto: Osebni arhiv/Klemen Prepelič V deželi galskih petelinov sta imela slovenska legionarja po koncu tekem drugačna obraza. Klemen Prepelič je z Limogesom visoko izgubil proti Chalonu (66:90). Moštvu ni pomagalo niti 14 Klemnovih točk ter pet podaj in dva skoka.

Miha Vašl (Chalon-Reims) je medtem s 94:90 preskočil Nancy in dosegel šest točk.

Grčija

V grškem prvenstvu še naprej odlično igra AEK nekdanjega slovenskega selektorja Jureta Zdovca, ki tudi po šestih tekmah ostaja neporažen. Tokrat je na derbiju kroga padel PAOK (78:71). AEK je skupaj z Olympiacosom še edino neporaženo moštvo.

 

Italija

Zoran Dragić je odigral dobro tekmo proti moštvu s Sardinije in v 26 minutah dosegel 16 točk (met za tri točke 1/2, met za dve 4/7, prosti meti 5/5), v statistiko pa je dodal pet skokov. Njegov Emporio Armani Milan v italijanskem prvenstvu še naprej ostaja neporažen.

Mitja Nikolić je sredi tedna postal član drugoligaša Fortituda iz Bologne in bil na prvi tekmi v prvi postavi. Z osmimi točkami je klubu pomagal pri pohodu do zmage z 79:73.

Nemčija

Aleksej Nikolić je spet dočakal priložnost v evroligaškem Brose Bamberg. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Aleksej Nikolić je spet dočakal priložnost v evroligaškem Brose Bamberg. Foto: Urban Urbanc/Sportida Njegov mlajši brat Aleksej Nikolić je v Nemčiji le dočakal vpoklic v prvo moštvo evroligaša Brose Bamberg in se z 79:77 veselil zmage proti Giessnu. Nikolić je dobil le štiri minute priložnosti, v tem času pa dosegel točko in podajo.

Srbija

Vlatko Čančar se je v ligi ABA razveselil zmage Mega Leksa proti Igokei (67:64), mladi slovenski košarkar je v 19 minutah dosegel dve točki, tri skoke in dve podaji.

Španija

Na derbiju španskega prvenstva je Jaka Blažič z Baskonio gostoval pri Valencii in z 91:99 moral priznati poraz. Slovenski reprezentant je tekmo končal pri 11 točkah.

Poražen je bil tudi Luka Lapornik. Za Joventut je začel v prvi postavi in se lahko pohvalil z 12 točkami, a je zmaga romala v roke košarkarjev Estudiantesa (83:71).

Luka Dončić je bil prvo ime Real Madrida pri zmagi nad moštvo s Tenerifa (86:59).

Jaka Blažič je na derbiju kroga izgubil proti Valencii. | Foto: Grega Valančič/Sportida Jaka Blažič je na derbiju kroga izgubil proti Valencii. Foto: Grega Valančič/Sportida Od vseh košarkarjev Real Madrida je igral daleč največ minut. Trener Pablo Laso mu je odmeril kar 31 minut. V tem času je dosegel 13 točk (met za tri točke 3/4, za dve točki 1/5, prosti meti 2/2), pohvalil pa se je še s petimi skoki in podajami.

Nad njim so bili storjeni še štirje prekrški, kar je znašalo za statistični indeks 21. Od vseh igralcev na tekmi je imel najboljši dosežek. Ko je bil on na parketu, je Real v primerjavi z nasprotnikom pridobil 23 točk.

Miha Lapornik je v dresu Bilbao Basketa začel tekmo proti Unicaji v prvi postavi in jo končal s sedmimi točkami, štirimi skoki in tremi podajami. A je bilo to premalo, da bi njegovo moštvo zmagalo, saj je bila Unicaja boljša s kar 85:64.

Priložnost za dokazovanje v najmočnejši španski ligi je spet dobil Luka Rupnik. S Fuenlabrado je na gostovanju pri Zaragozi izgubil s 75:80, slovenski košarkar pa je dosegel štiri točke, dve podaji in skok. Boštjan Nachbar in Domen Lorbek sta bila prosta.

Turčija

Na vrhu turškega prvenstva sta brez poraza še vedno moštvi s slovenskim pridihom. Anadolu Efes (Alen Omić) in Banvit (Sašo Filipovski, Edo Murić in Gašper Vidmar) sta tudi v šestem krogu preskočila tekmeca.

Omić je k zmagi z 98:74 dodal šest točk in pet skokov. Bistveno tesnejša je bila tekma med Banvitom in Tofašem, ki so jo izbranci pod vodstvom Filipovskega dobili po podaljšku s 84:82. Vidmar se je zaustavil pri 13 točkah in šestih skokih, Murić pa pri devetih točkah, štirih skokih in dveh podajah.

Alen Omić v Turčiji še ne pozna poraza. | Foto: Grega Valančič/Sportida Alen Omić v Turčiji še ne pozna poraza. Foto: Grega Valančič/Sportida Porazu pa ni mogel ubežati Jaka Klobučar. S soigralci Istanbul BB je naletel na previsoko oviro. Trabzonspor je zmagal s kar 95:75, Jaka pa je na tekmi dosegel tri točke, tri skoke in dve podaji.

Velik razlog za zadovoljstvo je imel Jure Balažič, ki je z Gaziantepom zmagal prvič v sezoni. Nekdanji slovenski reprezentant je v 30 minutah dosegel šest točk ter v statistiko vknjižil še šest skokov in štiri podaje.

Ne spreglejte