SiolNET. Sportal Košarka
2

termometer

  • Messenger
  • Messenger

Lorbek bo pogrešal predvsem Lorbka

2

termometer

Domen Lorbek se s košarkarsko reprezentanco pripravlja na kvalifikacijski turnir v Atenah, hkrati pa čaka tudi na telefonski klic agenta, saj je trenutno brez kluba.

Domen Lorbek se sicer strinja s tezo, da je razpravljanje o tistih, ki tokrat niso del reprezentance, dokaj nesmiselno, vseeno pa priznava, da na pripravah pogreša predvsem eno ime. Reprezentanca se bo namreč v boj za olimpijsko vozovnico podala brez Erazma Lorbka. "Med sezono ni prave priložnosti, da bi se videla, zato mi je, jasno, poleg njegove nesporne kakovosti, žal, da ga ni med nami. Upam le, da ne bo 'pobegnil' v Moskvo, še preden se vrnem s priprav in kvalifikacijskega turnirja v Atenah. Sicer pa je pač tako, da moramo košarkarji, ki smo zbrani, zapolniti vse vrzeli in odigrati maksimalno," razlaga eden izmed članov Lorbkove košarkarske dinastije.

Lorbek se bo z ostalimi izbranci selektorja Aleša Pipana po dveh pripravljalnih tekmah s Hrvaško že v četrtek odpravil v Bamberg, kjer bo Slovenija nastopila na močnem mednarodnem turnirju z Nemčijo, Grčijo in Portorikom. "Verjamem, da bomo že prikazali nekoliko boljšo igro kot v Kranjski Gori in Šenčurju," napoveduje 23-letni košarkar in dodaja: "Zmage na pripravljalnih tekmah v tekmovalnem smislu res ne prinašajo prav veliko, pomembne pa so zaradi samozavesti. V dosedanjih dveh tekmah je šepala predvsem igra v napadu in skoku, kar je povsem razumljivo. V obrambi smo že pokazali, da znamo igrati."

In kje bo Domen preživel večji del avgusta? "Upam, da v Pekingu. Menim, da imamo dovolj kakovostno ekipo za preboj na olimpijske igre," je odločen Lorbek, ki bi rad do tedaj našel tudi novega klubskega delodajalca. Estudiantes je zanj zgodovina, na mizi ima nekaj ponudb iz Italije in Španije, a zaenkrat, še ne ve, kje bo igral v novi sezoni. "Čakam na agentov klic. Bomo videli … Možnosti je veliko, moj pogoj pa jasen: klub, ki igra dve tekmi tedensko, torej ob domačem prvenstvu vsaj še v pokalu Uleb."

Komentarji

Pridružite se razpravi!
Za komentar se prijavite tukaj. Strinjam se s pogoji uporabe.

Delite na:
Delite na: Facebook Twitter Viber Pinterest Messenger E-mail Linkedin