Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Martin Pavčnik

Petek,
14. 12. 2007,
13.06

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Petek, 14. 12. 2007, 13.06

8 let

Ljubljančanom zmanjkalo sape

Martin Pavčnik

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji Uniona Olimpije so bili v osmem krogu evrolige dolgo časa v igri za novo odmevno zmago. A Terrell Mc Intyre se je postavil v vlogo tivolskega rablja.

Stari tivolski znanec Vlado Ilievski je že po nekaj sekundah z zadetim prostim metom Sieno popeljal v uvodno vodstvo, nato pa je osrednjo vlogo vsaj za nekaj minut prepustil Ljubljančanom. Slednji so predvsem po zaslugi kapetana Marka Miliča, ki je v uvodnih sedmih minutah dosegel osem točk, postregli z izjemno všečno predstavo. Zaspanim gostom so ob domiselnih napadalnih akcijah kmalu pobegnili za kar devet točk (18:9 in 20:11). A Siena je nato po hitrem postopku dokazala, da ni zaman najbolj "vroča" ekipa italijanskega prvenstva.

Z bliskovitim prodorom je Marvis Thornton sklenil gostujoči niz 10:0 in tako poskrbel za drugo vodstvo italijanskega prvaka. Strelski post "zmajev" je prekinili šele Jasmin Hukić, ki je sicer začel dobro, a si prehitro prislužil dve osebni napaki. V drugi četrtini je bil nato nekoliko bolj "previden", a - kot protiutež – tudi bolj odločen v napadu. Do konca prvega polčasa je trikrat zadel izza črte 6,25, skupaj pa so mu v statistiko vpisali ducat točk. Vseeno so imeli gostje večji del druge četrtine vajeti igre v svojih rokah. Znova so dokazali, da so pravi kolektiv, proti kateremu je težko postavljati obrambne zanke, saj je v njihovi igri veliko medsebojne pomoči. Nekajkrat so si priigrali pet točk naskoka. Ko pa bi si morali pred odhodom v slačilnico pridobiti še zajetnejšo popotnico, sta zobe pokazala Hukić in Goran Dragič, piko na i pa je s košem ob zvoku sirene postavil Hasan Rizvić.

Deja Vu

Začetek tretje četrtine je skorajda na las spominjal na začetek tekme. Uvodni koš je pripadel Italijanom, nato pa so do svojih minut znova prišli izbranci Memija Bečiroviča ter si priigrali osem točk prednosti. In nato? Da, uganili ste. Serija Siene 10:0 in tehtnica se je znova nagnila na stran favoritov. Očitno je ponovitev scenarija vendarle razburila slovenske podprvake, saj so v nadaljevanju zaigrali z dodatnim energijskim nabojem. Ob dobri igri Mihe Zupana in Miliča so si tik pred koncem tretje četrtine priigrali 7 točk prednosti (60:55). Naskok bi bil lahko še precej večji, a sta bila omenjena igralca, žal, nenatančna pri metanju prostih metov. Predvsem Milič je slabo unovčil dve nešportni napaki, ki ju je spretno izsilil.

Izjemni Mc Intyre

Sedem minut pred koncem so Ljubljančani vodili za sedem točk (62:55). Bečirovič je tedaj v ogenj poslal "krilno" peterko Dragić, Milič, Hukić, Dončić in Zupan. Ob nekaj nespretnih potezah in nešportni napaki tivolskega kapetana je Siena znova ujela priključek.

Po petih zaporednih točkah nadvse razpoloženega Rimantasa Kaukenasa in košu Thorntona je bil izid hitro izenačen (64:64). Na sceno je nato stopil Terrell Mc Intyre. S tremi trojkami in skupno enajstimi točkami v kratkem odseku je soigralce pripeljal do praga zmage.

Pod odločnim poveljstvom Dragića gostitelji vseeno niso vrgli puške v koruzo. Pred zadnjo minuto so zaostajali le za dve točki (77:79). Nato pa je novo trojko zadel Mc Intyre, Siena pa je mirno kri ohranila tudi ob poskusih Ljubljančanov z agresivno obrambo in osebnimi napakami.

Ne spreglejte