Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Matej Podgoršek COVER1

Četrtek,
3. 5. 2012,
11.25

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

New York Knicks Atlanta Hawks Amare Stoudemire

Četrtek, 3. 5. 2012, 11.25

8 let

Lin bliže vrnitvi, Smith vprašljiv

Matej Podgoršek COVER1

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Jeremy Lin in Amare Stoudemire se utegnega v postavo New York Knicks vrniti za nedeljsko četrto tekmo z Miami Heat. Josh Smith je za tretjo tekmo vprašljiv, Atlanta Hawks so zato zaskrbljeni.

Jeremy Lin, zadnje upanje New York Knicks za preobrat v dvoboju z Miami Heat v prvem krogu končnice, je v sredo na treningu odigral tri na tri. Kljub kontaktom ni kazal znakov bolečin, a je trener Mike Woodson odločil, da na četrtkovi tretji tekmi še ne bo zaigral. Lin za komentar po treningu ni bil dosegljiv.

Kaj pa Amare Stoudemire, ki si je po drugem porazu porezal roko in v torek prestal operacijo? Nadeja se, da bi lahko zaigral na nedeljski četrti tekmi. "Bil sem zelo jezen nase. Hudo mi je bilo za soigralce," je dan po operaciji razlagal Amare Stoudemire. "Po porazu pogosto brcneš kak stol ali mizo. Vsak se ujezi. Po tekmah si zelo čustven. Vsak se kdaj razburi. Nikoli pa si nisem mislil, da si lahko na tak način porežem dlan. Res ob nepravem času, a saj se bom vrnil." Dodaja, da v vitrino z gasilnim aparatom ni udaril namerno s pestjo, ampak jo je zadel po nesreči, ko je razočaran mahal z rokami.

Za tretjo tekmo serije med Boston Celtics in Atlanta Hawks pa je vprašljiv nastop Josha Smitha. Poškodba kolena sicer ne bo terjala operacije, a krilni center za zdaj ni sposoben za napore tekem. Hawks, ki igrajo 1:1 s Celtics, so tako pod košem zelo šibki: že pred meseci se je poškodoval Al Horford, Zaza Pachulia pa prav tako ni stoodstoten. "Zelo sem zaskrbljen. Vem, da je Josh pripravljen igrati kljub bolečinam, a če bo z njim res slabo, ne bo mogel nastopiti," je dejal trener Atlante Larry Drew. Smith je imel v rednem delu s povprečjem 18,8 točke na tekmo svojo najboljšo sezono, na prvi tekmi pa je za zmago prispeval 22 točk in 18 skokov.

"Je ključni člen za naš uspeh. Poškodovana sta že oba centra, zdaj je še krilni center. To se nam dogaja že vso sezono. Upamo na najboljše," se hrabri Drew. Jason Collins, ki se na stara leta vrača v prvo peterko, še verjame: "Letos smo imeli že veliko preprek, pa smo vse preskočili. To je le še ena. V ekipi je veliko fantov z izkušnjami." Četrta tekma sledil v noči na petek.

Ne spreglejte