Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 5. 2023,
20.14

Osveženo pred

11 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09

Natisni članek

Helios Suns KK Ilirija KK Podčetrtek kk Rogaška Šenčur Gorenjska gradbena družba Šentjur Liga Nova KBM KK Krka Novo mesto Cedevita Olimpija Cedevita Olimpija

Ponedeljek, 15. 5. 2023, 20.14

11 mesecev, 1 teden

LIGA NOVA KBM, ČETRTFINALE, DRUGE TEKME

Cedevita Olimpija in Helios zanesljivo v polfinale, Krka še ne

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,09
Helios Suns Dejan Jakara | Helios se je zanesljivo uvrstil v polfinale. | Foto Grega Valančič/Sportida

Helios se je zanesljivo uvrstil v polfinale.

Foto: Grega Valančič/Sportida

Košarkarji Cedevite Olimpije so tudi na drugi četrtfinalni tekmi končnice lige Nova KBM premagali Šentjur (91:65) in se po dveh zmagah uvrstili v polfinale. Tja se je že zavihtel tudi Helios, ki je v gosteh tudi na drugem medsebojnem obračunu premagal Rogaško s 94:56. Ilirija je z 97:76 premagala Šenčur in serijo izenačila na 1:1. Tretja tekma bo odločala tudi na dvoboju Podčetrtek - Krka, saj so Novomeščani v nedeljo izgubili z 81:92. 

Liga Nova KBM, četrtfinale, druge tekme:

Nedelja, 14. maj:

Ponedeljek, 15. maj:

Košarkarji Cedevite Olimpije so le v uvodoma imeli nekaj težav s svojimi četrtfinalni tekmeci, ki so slabi dve minuti pred koncem prve četrtine zadnjič na dvoboju povedli s 13:12. Od tedaj naprej se je v Stožicah odvijal "enosmerni promet", izbranci domačega trenerja Mira Alilovića so bili v vseh segmentih košarkarske igre za razred ali dva boljši od tekmecev iz Šentjurja.

Že v končnici prvega polčasa so si nekajkrat priigrali 20 točk prednosti (41:21, 44:24, 47:27), najvišja razlika pa je znašala v zadnjem delu tekme, ko je bilo +31 (87:56 in 89:58). V domači ekipi sta bila najbolj učinkovita Zoran Dragić s 15 in Mirko Mulalić s 14 točkami, v gostujoči pa je Tavian Mc Kael Dunn-Martin dosegel 28 točk.

Zoran Dragić je dosegel 15 točk. | Foto: Nik Moder/Sportida Zoran Dragić je dosegel 15 točk. Foto: Nik Moder/Sportida

V polfinale tudi Helios

V polfinale so se kot prvi v nedeljo uvrstili Domžalčani. Po četrtkovi zanesljivi zmagi na domačih tleh z 89:71 so visoko slavili tudi na drugi v Rogaški Slatini (94:56). Že na glavni odmor so se varovanci trenerja Dejana Jakare odpravili s prednostjo devetih točk (42:33), v drugem polčasu so bili za razred ali dva boljši. Ob koncu tretje četrtine so že imeli prednost 25 točk, najvišjo na tekmi pa na koncu tekme - 38 točk.

V gostujoči ekipi sta bila najbolj učinkovita Blaž Mahkovic in Dennis Tunstall. Prvi je v Rogaški Slatini dosegel 31, drugi pa 23 točk in devet skokov. V domači zasedbi je Jure Špan dosegel 14, Patrik Tabak pa 13 točk.

Podčetrtek s trojkami presenetil Krko

Krka bo igrala tretjo tekmo. | Foto: Grega Valančič/Sportida Krka bo igrala tretjo tekmo. Foto: Grega Valančič/Sportida Po visoki zmagi Krke na prvi tekmi s 113:78, so visoko na drugi slavili košarkarji iz Podčetrtka (92:81). Ti so predvsem po zaslugi sijajnega meta za tri točke (17:28) hitro nabrali prednost (19 točk že po prvi četrtini) in izsilili odločilno tretjo tekmo. Ta bo v torek v Novem mestu. V domači zasedbi je izstopal Žan Kosić, ki je dosegel 24 točk. Še štirje drugi košarkarji so presegli mejo desetih točk, tudi Nikola Tadić, ki je ob desetih točkah pobral še 12 skokov. Pri Krki, ki je zelo slabo metala za tri točke (6/25) in zgrešila deset prostih metov), sta po 14 točk dosegla Robert Jurkovič in Miha Cerkvenik.

Ilirija v drugi četrtini naredila razliko

Košarkarji Šenčurja so doma dobili prvo tekmo v četrtfinalni seriji z Ilirijo, na drugi v Tivoliju pa so Ljubljančani razliko naredili že v drugi četrtini, ki so jo dobili z 29:12. Po trojki Adnana Arslanagića pa so povedli za 21 točk (51:30). Za končno zmago s 97:76 je največ točk dosegel Alexander Shashkov (25), Arslanagić jih je imel 12 in še 10 asistenc. Pri gostujoči zasedbi je bil z 19 točkami najbolj učinkovit Dino Murić.  Odločilna tretja tekma bo v torek v Šenčurju.

Četrtfinale lige Nova KBM:

Šentjur - Cedevita Olimpija /0:2/
Šenčur GGD - Ilirija /1:1/
Helios Suns : Rogaška /2:0/
Krka - Podčetrtek /1:1/

// – izid v zmagah; igrajo na dve zmagi

Ne spreglejte