Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Boštjan Boh

Sobota,
9. 2. 2019,
7.46

Osveženo pred

5 let, 2 meseca

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

3

Natisni članek

Giannis Antetokounmpo Milwaukee Bucks Dallas Mavericks Luka Dončić Luka Dončić Liga NBA NBA

Sobota, 9. 2. 2019, 7.46

5 let, 2 meseca

Liga NBA, 8. februar

Dallas doživel nov poraz. Dončić moral na pregled, a je k sreči vse v redu. #video

Boštjan Boh

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Yellow 6,94

3

Luka Dončić | Luka Dončić ve, da ga čaka težka naloga. | Foto Reuters

Luka Dončić ve, da ga čaka težka naloga.

Foto: Reuters

Ekipa Dallasa je tokrat gostila Milwaukee Bucks, trenutno najboljšo ekipo lige v ligi NBA. Telički so morali na domačem parketu priznati poraz, potem ko so gostje zmagali z izidom 107:122. Pri Dallasu je bil znova najuspešnejši slovenski košarkar Luka Dončić. Ljubljančan, ki ima, kot kaže, nekaj težav z levo roko, je tokrat prispeval 20 točk.

Učinek Luke Dončića:  20 točk (7/14 met iz igre, 3/7 za 3, 3/7 prosti meti), 3 skoki, 2 asistenci in 2 izgubljeni žogi v 27 minutah

Povprečje v sezoni: 20,6 točke, 7,1 skoka, 5,5 asistence, 1,1 ukradene žoge, 3,2 izgubljene žoge, 0,3 blokade v 32,1 minute

Kmalu po končani tekmi je na dan prišla novica, da je Luka Dončić odšel na rentgenski pregled, potem ko je imel bolečine v levi roki, so zapisali na ESPN.com. Za tem je novinar Dallas Morninga na Twitter zapisal, da je z roko vse v redu oziroma da Luka nima nobenih poškodb. Dončić je na tekmi proti Dallasu na igrišču prebil 27 minut, v tem času pa je v svojo statistiko vpisal 20 točk, tri skoke in dve asistenci.

Luka Dončić: Težko je

Trey Burke, ki je iz New Yorka prišel v Dallas, je dosegel 18 točk, Tim Hardaway Jr., ki je bil v prestopnem roku tudi del trgovanja med Dallasom in New York Knicksi, pa se je ustavil pri 12 točkah. Ekipa Dallasa je bila tokrat precej spremenjena. Zadnji, ki je zapustil ekipo Dallasa, je bil Harrison Barnes, ki je odšel v Sacramento. To na parketu občuti tudi Luka. "Težko je. Bili so štirje igralci, ki so vedno igrali z mano. Moral se bom navaditi," je po tekmi dejal naš košarkarski dragulj.

Dallas, ki ima zdaj na svojem računu 25 zmag in 29 porazov, je na 11. mestu zahodne konference. V končnico se uvrsti osem najboljših ekip. Trenutno so na osmem mestu LA Clippers, ki imajo 30 zmag in 26 porazov.

Giannis Antetokounmpo je z izbranimi besedami govoril o Dončiću. | Foto: Reuters Giannis Antetokounmpo je z izbranimi besedami govoril o Dončiću. Foto: Reuters Antetokounmpo: Od prvega dne sem vedel, da je nekaj posebnega

Pri gostujoči ekipi je najbolj blestel Giannis Antetokounmpo. Ta je tokrat dosegel 29 točk, ob tem pa je vpisal še 17 skokov in pet asistenc. Prvi zvezdnik Milwaukeeja je spregovoril tudi Luki Dončiću. "Gre za izjemnega igralca … Pred dvema letoma sem ga videl, ko je igral proti mojemu bratu, in od prvega dne sem vedel, da je nekaj posebnega. Pri njem je meja nebo."

Milwaukee Bucks so letos dosegli 41. zmago in so trdno v vodstvu vzhodne konference.

Upokojili številko 33, ki jo je nosil Marc Gasol

Lastnik Memphis Grizzliesov Robert Pera je sporočil, da bo upokojil številko 33, ki jo je od leta 2008 nosil Španec Marc Gasol. Štiriintridesetletni center bo kariero nadaljeval v Torontu, v Memphisu pa je po besedah Pere pustil neizbrisen pečat.

Luka Dončić se je dobre štiri minute pred koncem tekme usedel na klop. | Foto: Reuters Luka Dončić se je dobre štiri minute pred koncem tekme usedel na klop. Foto: Reuters

Luka Dončić | Foto: Reuters Foto: Reuters Dallas v vodstvu samo v prvi četrtini

Košarkarji Milwaukee Bucksov so bili skozi vso tekmo boljši nasprotnik, saj so že na začetku tekme povedli z 8:0. Že takrat je kazalo, da se domačim košarkarjem v nadaljevanju ne piše nič dobrega. Dallas je na tekmi povedel samo v prvi četrtini, ki se je končala z izidom 29:29. Od tedaj naprej smo lahko gledali prevlado gostujoče ekipe.

Druga četrtina se je začela na podoben način kot prva, saj so gostje kmalu prešli v vodstvo, potem ko jim je uspel delni izid 12:2. Na parketu je pri gostih blestel nihče drug kot Antetokounmpu, ki je v prvem polčasu Teličkom natresel 16 točk. Košarkarji so ob polčasu odšli v slačilnice z izidom 51:64. Tretja četrtina je bila edina, ki jo je dobil Dallas. Ti so jo dobili za pet točk (35:30).

V zadnji četrtini so se približali na sedem točk

Žarek upanja se je pokazal v zadnji četrtini, ko so košarkarji Dallasa dobrih osem minut pred koncem tekme zmanjšali zaostanek na sedem točk (95:102), a upanje se je kmalu razblinilo. Gostje so tri minute pozneje vodstvo povišali že na 16 točk (100:116) in takrat je bilo bolj ko ne jasno, da bodo Milwaukee Bucks prišli do zaslužene zmage. Luka Dončić se je na klop usedel dobre štiri minute pred koncem tekme in se ni več vrnil na parket.

Dallas bo v nedeljo ob 21. uri po slovenskem času doma igral proti Portlandu.

 Josh Richardson je bil najboljši igralec pri Miamiju. | Foto: Gulliver/Getty Images Josh Richardson je bil najboljši igralec pri Miamiju. Foto: Gulliver/Getty Images

Miami zapravil prednost 11 točk

Na delu so bili tudi košarkarji Miami Heat, kjer igra Goran Dragić, ki je še vedno poškodovan. Vročica je tokrat igrala v gosteh pri Sacramento Kingsih. Košarkarji Miamija so imeli še slabih sedem minut prednost 11 točk in jo do konca tekme zapravili. Tekma se je končala z izidom 102:96 v prid domačih košarkarjev. Pri Sacramentu je bil najboljši Buddy Hield, ki je dosegel 23 točk. Bogdan Bogdanović je dosegel 16 točk, Harrison Barnes pa 12. Pri Miamiju sta bila najbolj razpoložena Josh Richardson z 21 točkami in Dwyane Wade, ki se je ustavil pri 15 točkah.

Igor Kokoškov | Foto: Reuters Foto: Reuters

Kokoškov s svojo ekipo doživel 13. zaporedni poraz

Golden State Warriors, aktualni prvaki lige NBA, so v gosteh premagali Phoenix Suns, ekipo Igorja Kokoškova, nekdanjega slovenskega selektorja. Tekma se je končala z izidom 107:117. Phoenix Suns so doživeli 13. zaporedni poraz in so daleč najslabša ekipa v ligi NBA.

Lestvici:

Ne spreglejte