Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Torek,
7. 11. 2017,
6.34

Osveženo pred

6 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93

Natisni članek

Boston Celtics Golden State Warriors Stephen Curry Kevin Durant Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić Liga NBA

Torek, 7. 11. 2017, 6.34

6 let, 5 mesecev

Liga NBA, 6. november

Dragić z Miamijem potegnil krajšo pri prvakih lige NBA #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2,93
Goran Dragić | Foto Reuters

Foto: Reuters

Oči slovenske javnosti so bile v noči na torek v ligi NBA usmerjene v Oakland, kjer je Goran Dragić s soigralci Miamija izgubil proti aktualnemu prvaku Golden State Warriors. Bojevniki so bili boljši z 97:80, Dragić pa je bil z 19 točkami, tremi skoki, štirimi asistencami in ukradeno žogo v 31 minutah drugi strelec Miamija, ki je zmedel navijače z napačno objavo na Twitterju.

Pri Bojevnikih je Kevin Durant dosegel 21 točk, osem skokov in šest podaj, pri poraženi Vročici pa se je najbolj izkazal rezervist James Johnson, ki je prispeval 21 točk, devet skokov in šest podaj.

Dragić razočaran nad igro v napadu

"Igra v napadu nas je spravila v težave," je priznal kapetan zlate slovenske reprezentance Goran Dragić, z 19 točkami drugi strelec poražene ekipe, ki je razočarala z napadalnim učinkom. Natančnost v napadu so v noči na torek pogrešali tudi branilci naslova, ki pa so za razliko od Miamija zaigrali bolje in trdneje v obrambi.

Vrhunci obračuna med Miamijem in ekipo Golden State Warriors:

"Dober občutek je, ko veš, da s pravo igro v obrambi nisi odvisen le od učinka v napadu. Na tej tekmi je to prišlo do izraza," je dejal priznani "ostrostrelec" Stephen Curry, ki je tokrat iz igre zadel le pet od 19 metov. V metih izza velike črte ga je zasenčil soigralec Draymond Green, ki je raznovrstnemu učinku dodal kar štiri trojke. Toliko jih v tej sezoni na eni tekmi še ni dosegel.

Bojevniki prvič v tej sezoni pod stotimi točkami

Stephen Curry (16) je dosegel manj točk od Jamesa Johnsona (21), a se vseeno razveselil prepričljive zmage. | Foto: Reuters Stephen Curry (16) je dosegel manj točk od Jamesa Johnsona (21), a se vseeno razveselil prepričljive zmage. Foto: Reuters Golden State prvič v tej sezoni ni presegel stotice. V zadnjih treh sezonah je ob takšnem razpletu ponavadi čestital tekmecu za zmago (na 14 tekmah je dosegel le tri zmage), tokrat je bilo drugače. Dosegel je 97 točk, kar je vseeno zadoščalo za prepričljivo zmago nad Miamijem. Gostje so pogrešali boljšo igro prvega centra Hassana Whitesida, ki je po skromnem metu iz igre in pičlih šestih točkah obsedel na klopi in skupno odigral le 16 minut.

Trener prvakov Steve Kerr je bil ponosen na varovance, da so košarkarjem Miami Heat, ki so le večer prej na gostovanju pri Los Angeles Clippers tem nasuli 104 točke, pristrigli krila in jih zadržali na 80 točkah. To je bil četrti zaporedni poraz Miamija na gostovanju v Oaklandu. Vročica je pogrešala Diona Waitersa, ki se mu je v nedeljo rodila hčerka.

Pri Miamiju so na Twitterju objavili napačen rezultat. Navijači so imeli zanimive komentarje:

Na preostalih dveh tekmah sta zmagali gostujoči ekipi. Brooklyn Nets so z 98:92 premagali Phoenix Suns, Boston Celtics pa so na krilih natančnega Kyrieja Irvinga, s 35 točkami najboljšega strelca večera v ligi NBA, ugnali Atlanto. Kelti so zmagali že devetič zapored v ligi NBA.

Liga NBA, 6. november

Golden State Warriors : Miami Heat 97:80
Durant 21, 8 sk., 6 podaj, Green 18, 9 sk., Curry 16 (met iz igre 5/19); J. Johnson 21, 9 sk., 6 podaj, Dragić 19 (met za tri 1/3, met za dve 7/17, prosti meti 2/4), 4 podaje, 3 sk., 1 ukr. žoga, 3 izg. žoge v 31 minutah, Olynyk 10 

Atlanta Hawks : Boston Celtics 107:110
Schroder 23, Dedmon (12 sk.) in Belinelli 19; Irving 35 (met iz igre 14/22), Tatum 21, 8 sk., Horford 15, 10 sk., 9 podaj

Phoenix Suns : Brooklyn Nets 92:98
Warren 20, 9 sk., Booker 18, James 16; Russell 23, 8 podaj, Harris 18, Crabbe 15, Carroll 14, 11 sk.

Lestvica lige NBA

Ne spreglejte