Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
28. 12. 2018,
7.37

Osveženo pred

5 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76

Natisni članek

Golden State Warriors Liga NBA NBA

Petek, 28. 12. 2018, 7.37

5 let, 3 mesece

Liga NBA, 27. december

Brata Curry obračunala v podaljšku, poraz za Jezernike brez prvega moža

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,76
steven seth curry | Obračun Golden State Warriors in Portlanda je bil tudi obračun bratov Curry. Zmaga je pripadla mlajšemu Sethu Curryju. | Foto Reuters

Obračun Golden State Warriors in Portlanda je bil tudi obračun bratov Curry. Zmaga je pripadla mlajšemu Sethu Curryju.

Foto: Reuters

V ligi NBA je bil miren večer. Na sporedu je bilo samo pet tekem. Največ oči je bilo uprtih v obračun med košarkarji Golden State Warriors in Portlandom. V tesnem obračunu, kjer sta si nasproti stala brata Curry, so aktualni prvaki lige z rezultatom 109:110 izgubili v podaljšku. Tudi Jezerniki, ki so se v gosteh morali znajti brez poškodovanega LeBrona Jamesa, so s 116:117 tesno izgubili proti Kraljem iz Sacramenta. 

Poraz je bil za trikratne prvake lige NBA, Golden State Warriors, še toliko bolj boleč, saj so izgubili pred domačimi navijači. V zmagoviti ekipi iz Portlanda, ki je v areni Oracle v Oaklandu zadnjič zmagala pred petimi leti, sta bila najbolj učinkovita Jusuf Nurkić s 27 in CJ McCollum s 24 točkami, pri domačih pa se je najbolj izkazal Kevin Durant, ki je s 26 točkami, 11 asistencami in 10 skoki dosegel trojni dvojček, drugi v tej sezoni.

Obračun med Bojevniki in Portlandom je bil tudi obračun med bratoma Curry. Uspešnejši je bil starejši Stephen, ki je na statistični račun prvakov vpisal 29 točk, medtem ko jih je Seth k zmagi Portlanda prispeval 11.

Obračun med bratoma Curry:

Na sporedu so bile še štiri tekme: Houston je na krilih Jamesa Hardena, ki je dosegel kar 45 točk, s 127:113 premagal Boston. To je za ekipo iz Teksasa šesta zmaga v nizu.

Milwaukee je na domačem parketu premagal New York s 112:96, prvi mož dvoboja pa je bil Grk Giannis Antetokounmpo z 31 točkami in 14 skoki.

Bogdan Bogdanović je 0.8 sekunde pred iztekom tekme zadel za zmago Sacramenta:

V kalifornijskem dvoboju so košarkarji iz Sacramenta premagali Jezernike iz Los Angelesa, ki so se morali znajti brez prvega zvezdnika, poškodovanega LeBrona Jamesa. Izenačen obračun je odločil Srb Bogdan Bogdanović, ki je 0,8 sekunde pred koncem dvoboja zadel met za tri točke za tesno zmago s 117:116. Philadelphia je brez težav premagal Utah s 114:97.

Vrhunci Bogdana Bogdanovića na tekmi med Sacramento Kings in LA Lakers:

Dallas Luke Dončića bo v noči na soboto gostoval v New Orleansu, Miami pa bo v odsotnosti poškodovanega Gorana Dragića gostil Cleveland.

Lestvica:

Ne spreglejte