Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Petek,
27. 10. 2023,
7.00

Osveženo pred

6 mesecev, 1 teden

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44

Natisni članek

Philadelphia 76ers Milwaukee Bucks Damian Lillard Phoenix Suns Los Angeles Lakers NBA Liga NBA

Petek, 27. 10. 2023, 7.00

6 mesecev, 1 teden

LIGA NBA, 26. oktober

Izjemna predstava novinca pri Milwaukee Bucks

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,44
Damian Lillard | Damian Lillard je zablestel na prvi tekmi. | Foto Guliverimage

Damian Lillard je zablestel na prvi tekmi.

Foto: Guliverimage

Po pestrem četrtku, v katerem je Luka Dončić z izvrstno predstavo pokvaril težko pričakovan debi mladega Francoza Victorja Wembanyame, je bil v ligi NBA veliko bolj miren večer. Odigrani sta bili le dve tekmi, na katerih ni manjkalo zvezdnikov. Milwaukee je gostil Philadelphio, Los Angeles Lakers pa Phoenix. Slavili sta obe domači ekipi.

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Dončić se ni zadrževal: Igral je j... odlično

V Milwaukeeju se je prvič zelo uspešno v dresu Bucks predstavil sedemkratni udeleženec tekme All-Star Damian Lillard. Lillard je bil eden najzaslužnejših za to, da je Milwaukee dobil letošnjo uvodno tekmo, potem ko je tesno premagal Philadelphio z izidom 118:117.

Damian Lillard se je še nekoliko prilagajal svoji novi ekipi, vendar je znova pokazal svoje izjemne košarkarske sposobnosti. Na svoji uvodni tekmi za Milwaukee Bucks, potem ko je pred letošnjo sezono zapustil Portland, je dosegel 39 točk in bil najboljši košarkar na parketu.

Čeprav je Milwaukee zapravil vodstvo 19 točk, so Bucks na koncu premagali Philadelphio 76ers z izidom 118:117. Lillard se je v novem okolju počutil malce drugače, a je že začutil, da je del zmagovalne ekipe. Blestel je v ključnih trenutkih tekme in dosegel 11 zaporednih točk za Bucks. Giannis Antetokounmpo je na tekmi dodal 23 točk in 13 skokov.

Želi si biti del zmagovalne ekipe. | Foto: Guliverimage Želi si biti del zmagovalne ekipe. Foto: Guliverimage "Bilo je drugače"

"Bilo je drugače. Ko stopim na igrišče in se ozrem naokrog, prepoznam celo navijače, ki so tam leta in leta. To je super. Prišel sem sem, da bom del zmagovalne ekipe, in mislim, da sem začel uživati. Torej v tem, kako sem sprejet in kaj mi ekipa pove za zaprtimi vrati."

Triintridesetletni Lillard je v prejšnji sezoni za Portland v povprečju dosegal 32,2 točke na tekmo in poskrbel za rekord franšize. Milwaukee je imel v prejšnji sezoni najboljši izkupiček v rednem delu (58-24), nato pa se je v končnici nepričakovano spotaknil že ob prvo oviro, ko je izpadel proti Miamiju.

Tyrese Maxey je za Philadelphio prispeval 31, Kelly Oubre Jr. 27, Joel Embiid pa 24 točk.

Anthony Davis je tokrat dosegel 39 točk. | Foto: Guliverimage Anthony Davis je tokrat dosegel 39 točk. Foto: Guliverimage

Lakers po uvodnem porazu vknjižili zmago

Los Angeles Lakers so na uvodni tekmi nove sezone priznali premoč branilcem naslova Denverju. Tokrat pa so Jezerniki na domačem parketu vendarle dosegli zmago, potem ko so Phoenix Suns premagali z izidom 100:95.

Pri domači ekipi je bil s 30 točkami najbolj razpoložen Anthony Davis, ki je ob tem prispeval 13 skokov. LeBron James se je ustavil pri 21 točkah. Pri gostujoči ekipi je bil najboljši Kevin Durant. Dosegel je 39 točk in 11 skokov.

Luka Dončić se bo v noči na soboto prvič v tej sezoni predstavil domačemu občinstvu. Doma se bo pomeril z Brooklynom. | Foto: Guliverimage Luka Dončić se bo v noči na soboto prvič v tej sezoni predstavil domačemu občinstvu. Doma se bo pomeril z Brooklynom. Foto: Guliverimage

Luka Dončić bo z Dallas Mavericks drugo tekmo v sezoni 2023/24 odigral v noči na soboto, ko bo na domačem parketu pričakal Brooklyn Nets, Denver Nuggets, ki bodo še dolgo časa pogrešali poškodovanega Vlatka Čančarja, pa se bodo prvič kot branilci naslova v ligi NBA predstavili na gostovanju. Nikola Jokić in soigralci bodo na delu v Memphisu.

Liga NBA, 26. oktober:

Lestvica:

Dallas Mavericks Luka Dončić
Sportal Luka Dončić zablestel že na uvodu v sezono
Nikola Jokić
Sportal Denver na krilih Jokića do gladke zmage nad LA Lakers
Ne spreglejte