Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sreda,
21. 7. 2021,
6.22

Osveženo pred

1 leto, 9 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

2

Natisni članek

Phoenix Suns Milwaukee Bucks finale Liga NBA

Sreda, 21. 7. 2021, 6.22

1 leto, 9 mesecev

Liga NBA, 20. julij (finale)

Milwaukee po pol stoletja prvak, Antetokounmpo natresel 50 točk

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,27

2

Milwaukee Bucks | Foto Guliverimage

Foto: Guliverimage

Milwaukee Bucks so postali prvaki košarkarske lige NBA, potem ko so na šesti tekmi premagali Phoenix Suns z izidom 105:98. Na tekmi je blestel Giannis Antetokounmpo. Grk je namreč dosegel izjemnih 50 točk. Serija se je končala z izidom 4:2.

Giannis Antetokounmpo je na zadnji tekmi dosegel 50 točk. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Giannis Antetokounmpo je na zadnji tekmi dosegel 50 točk. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Giannis Antetokounmpo je poleg 50 točk prispeval 14 skokov, 2 asistence in pet blokad ter bil eden najbolj zaslužnih, da so Milwaukee Bucks po 50 letih prišli do novega naslova. Zanj je bila v tej seriji že tretja tekma, ko je dosegel vsaj 40 točk in 10 skokov.

Giannis je imel met iz igre 16-25, zelo dobro je izvajal proste mete, saj je od 19 poskusov zadel kar 17-krat in prikazal eno svojih najboljših predstav v karieri. Izbran je bil tudi za najkoristnejšega igralca v letošnji končnici lige NBA.

"Hvaležen sem, da mi je uspelo osvojiti ligi NBA." | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Hvaležen sem, da mi je uspelo osvojiti ligi NBA." Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko "Zahvaljujem se Milwaukeeju, ki je vseskozi verjel vame. Zahvaljujem se soigralcem, ker so na vaski tekmi garali skupaj z menoj. Hvaležen sem, da mi je uspelo osvojiti ligi NBA," je po končnem zmagoslavju dejal 26-letni Antetokounmpo in med drugim dejalx. "Ljudje so mi govorili, da ne morem izvajati prostih metov, ampak nocoj sem jih. In zdaj sem prvak."

"Giannis je posebno človeško bitje, gre za pravega vodjo na igrišču, veliko sem se naučil od njega," je dejal domači trener Mike Budenholzer in pohvalil tudi druge svoje varovance: "Moji igralci so zame vsak dan prvaki."

Veselje v slačilnici Milwaukee Bucks.

Chris Paul je prispeval 26 točk. Devin Booker pa  je prispeval 19. Njegov met je bil tokrat skromen 8-22, prav tako je zgrešil vse sedem metov za tri točke.

"Za nami je odlična sezona, po tem porazu je občutek izjemno grenek. Bili smo blizu, zato je razočaranje še toliko večje. Še pred dvema mesecema nihče od nas sicer ni pričakoval, da bomo igrali v finalu, a moralne zmage ne štejejo, tako želenega pokala pa nismo osvojili. Pred nami je še veliko dela," je po porazu dejal Paul.

Pred dvorano se je zbralo okrog 65 tisoč navijačev. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Pred dvorano se je zbralo okrog 65 tisoč navijačev. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Pred dvorano Fiserv Forumu je bila zelo veselo

V domači dvorani Fiserv Forumu se je zbralo preko 17 tisoč navijačev, še bolj veselo pa je bilo zunaj. Na Deer District se je po pisanju ameriških medijev zbralo okrog 65 tisoč navijačev, ki so bučno slavili zmago Milwaukee Bucks.

Prvi naslov so Bucks slavili že davnega leta 1971. Takrat je v njihovem dresu blestel Lew Alcindor oziroma Kareem Abdul-Jabbar, ki si je pozneje spremenil ime. Leta 1974 so spet igrali v finalu, a je bil takrat po sedmih obračunih boljši Boston.

Liga NBA, finale, 6. tekma:

Milwaukee Bucks : Phoenix Suns 105:98 /3:2/
Antetokounmpo 50, 14 sk., 2 asis. , Middleton 17, 5 sk. 5 asis., Portis 16, 3 sk, Holiday 12, 11 asis, 9 sk., Lopez 10, 8 sk.; Paul 26, 2 sk. 5 asis., Booker 19, 5 asis., 3 sk., Crowder 15,13 sk., Ayton 12, 6 sk., Payne 10

// - izid v zmagah, igrajo na štiri po sistemu 2-2-1-1-1

Preberite še:

Antetokounmpo
Sportal Košarkarje Milwaukeeja le še zmaga loči od naslova prvaka NBA
Ne spreglejte