Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
16. 5. 2021,
7.30

Osveženo pred

2 leti, 11 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60

Natisni članek

Denver Nuggets Dallas Mavericks Miami Heat Vlatko Čančar Vlatko Čančar Luka Dončić Luka Dončić Goran Dragić Goran Dragić

Nedelja, 16. 5. 2021, 7.30

2 leti, 11 mesecev

Liga NBA, 15. maj

Dragićev Miami izgubil na gostovanju, vrnitev kralja Jamesa #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,60
Goran Dragić | Goran Dragić je z ponoči z Miamijem izgubil proti zasedbi Milwaukeja (108:122). | Foto Guliverimage

Goran Dragić je z ponoči z Miamijem izgubil proti zasedbi Milwaukeja (108:122).

Foto: Guliverimage

Miami Heat z Goranom Dragićem na čelu je ponoči s 108:122 izgubil proti zasedbi Milwaukee Bucks in ostaja na šestem mestu vzhodne konference. Po daljšem premoru zaradi težav z gležnjem se je z zmago vrnil LeBron James.

Prav vsi trije "slovenski" klubi so že uvrščeni v končnico, vprašanje pa je, s kom se bodo Goran Dragić (Miami Heat), Luka Dončić (Dallas Mavericks) in Vlatko Čančar (Denver Nuggets) v prvem krogu pomerili. 

Vrhunci obračuna med Miamijem in Milwaukeejem:

Se obeta ponovitev lanskega prvega kroga končnice?

Ponoči je bil od treh slovenskih legionarjev na delu samo najbolj izkušeni Dragić. Na tekmi proti Milwaukee Bucks v gosteh, ki jo je Miami Heat izgubil z rezultatom 108:122, je v 27 minutah prispeval 17 točk in ujel eno odbito žogo. Večino, kar 15 točk, je dosegel s trojkami. Igralci Miamija so zadeli kar 22 trojk v 49 poskusih in izenačili klubski rekord.

Dragić razočaran nad izkupičkom

Dragić je po tekmi priznal, da je razočaran nad razpletom.

"To je malo razočaranje, boj za to mesto je končan. Moramo se zbrati in se dobro pripraviti. Jutri nas čaka še zadnja tekma rednega dela, ki prav tako veliko prinaša in lahko napredujemo na lestvici. Naredili bomo vse, kar je v naši moči, da bomo zmagali,"

Kendrick Nunn je v statistiko Miamija prispeval 31 točk, kar je njegov rekord sezone. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko Kendrick Nunn je v statistiko Miamija prispeval 31 točk, kar je njegov rekord sezone. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

Za Bucks, ki so tretji na lestvici vzhodne konference, in bi se, če bi se končnica začela že zdaj, v prvem krogu tako kot lani pomerili prav z Miamijem, so največ točk prispevali Khris Middleton in Bryn Forbes (vsak po 21) ter Jrue Holiday (20 točk in deset asistenc). Ekipa je na zadnjih devetih tekmah doživela le en poraz.

Pri Miamiju je bil strelsko najbolj razpoložen Kendrick Nunn, ki je dosegel 31 točk, kar je njegov rekord sezone, medtem ko nepogrešljivi Jimmy Butler zaradi bolečin v spodnjem delu hrbta ni igral.

Kaj bo, če bo ...

Do konca rednega dela bodo košarkarji Miamija in Milwaukeeja odigrali še dve tekmi. Milwaukee bi bil lahko napredoval na drugo mesto, če bo premagal Chicago, igralci Brooklyn Nets pa doma izgubili proti Clevelandu. Miami bi napredoval na peto mesto, če bo ugnal Houston, igralci New York Knicks pa doma izgubili z Bostonom.

Vrnitev prvega zvezdnika lige NBA

Igral je tudi prvi zvezdnik lige NBA LeBron James, ki smo ga zaradi poškodbe gležnje v drugi polovici rednega dela zelo redko videli na delu. Po 20. marcu je dvakrat poizkusil z igranjem, vendar je hitro sledil počitek. Nazadnje je igral tretjega maja proti Torontu, v tem času pa so njegovi LA Lakers začeli izgubljati stik z neposredno uvrstitvijo v končnico.

V soboto je po daljši odsotnosti spet stopil na parket, kakor tudi organizator igre Dennis Schröder. Trojček z Anthonyjem Davisom je pripomogel, da so aktualni prvaki prišli do zmage proti Indiana Pacers (122:115) in tekmo pred koncem ligaškega dela sezone ohranili upanje za neposredno uvrstitev v končnico, v katero bo potovalo šest moštev iz vsake konference.

LeBron James je po daljši odsotnosti spet zaigral. | Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko LeBron James je po daljši odsotnosti spet zaigral. Foto: Guliverimage/Vladimir Fedorenko

V nasprotnem primeru jih čakajo dodatne kvalifikacije, ki jih bodo za dve prosti mesti odigrale štiri ekipe.

Proti Indiani je James na parketu prebil 28 minut in v tem času za zmago s 122:115 prispeval 24 točk, osem asistenc in sedem skokov. Najboljši mož je bil Anthony Davis, ki je tekmo končal pri 28 točkah, desetih skokih in petih asistencah.

Z zmago so se Lakers izenačili s šestim Portlandom, obe ekipi pa morata odigrati še eno tekmo. Portland se bo pomeril z Denver Nuggets, Lakers pa čaka lažje delo proti New Orleans Pelicans. Če bi slučajno prišlo do kroga treh ekip z enakim izkupičkom - Dallas Luka Dončića bi moral zadnjo tekmo izgubiti, Portland Trailblazers in LA Lakers pa zmagati - bi najkrajši konec potegnili Lakers, ki bi jih čakale kvalifikacije.

Luka Dončić
Sportal Izjemna slovenska noč v ligi NBA

Liga NBA, 15. maj

Brooklyn Nets : Chicago Bulls 105:91
Irving 22, Green 19, Brown 16, 12 sk., Durant 12, 9 sk., 6 as., Harden 5, 7 as., 5 sk. 

Indiana Pacers : Los Angeles Lakers 115:122
LeVert 28, 12 as., 5 sk., Sampson 20; Davis 28, 10 sk., 5 as., James 24, 8 as., 7 sk.

New York Knicks : Charlotte Hornets 118:109
Randle 33, 13 as., 10 sk., Bullock 17; Bridges 30, Graham 25, 8 as.,

Minnesota Timberwolves : Boston Celtics 108:124
Towns 24, 14 sk., Edwards 23, 6 as., 4 sk.; Tatum 26, 11 sk., Fournier 18, 6 as.

San Antonio Spurs : Phoenix Suns 103:140
Johnson 18 in Dieng 18; Booker 27, Bridges 18, Paul 16, 10 as., 5 sk.

Milwaukee Bucks : Miami Heat 122:108
K. Middleton 21, J. Holiday 20, 10 as., G. Antetokounmpo 15, 9 sk., B. Forbes 21; K. Nunn 31, Goran Dragić v 27 minutah 17 točk in 1 skok (met iz igre 6/16, met za tri 5/9), D. Robinson 17

Lestvica:

Ne spreglejte