Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Ponedeljek,
15. 4. 2019,
7.07

Osveženo pred

5 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34

Natisni članek

končnica NBA

Ponedeljek, 15. 4. 2019, 7.07

5 let

LIGA NBA, KONFERENČNI ČETRTFINALE, 14. APRIL

Milwaukee z razliko 35 točk razbil Detroit, Drummond izključen #video

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1,34
Giannis Antetokounmpo | Boston proti Indiani v zmagah vodi z 1:0. | Foto Gulliver/Getty Images

Boston proti Indiani v zmagah vodi z 1:0.

Foto: Gulliver/Getty Images

V ligi NBA so v končnico vstopile še zadnje ekipe. Najboljše moštvo rednega dela Milwaukee Bucks je gostilo Detroit Pistons in pričakovano zmagalo. Klubi igrajo na štiri dobljene tekme. Na sporedu so bile štiri tekme.

Končnico so začeli tudi Milwaukee Bucks, ki so blesteli že v rednem delu lige NBA. Tam so zbrali kar 60 zmag in le 22 porazov. Z zmago so začeli tudi končnico, potem ko so s 121:86 premagali Detroit Pistons, upravičili vlogo favoritov in v zmagah povedli z 1:0.

Giannis Antetokounmpo dosegel 24 točk

Pri domačih košarkarjih je najbolj blestel Giannis Antetokounmpo, ki je v samo 24 minutah dosegel 24 točk in 17 skokov. Predvsem pa mu tokrat niso šli prosti meti, zadel jih je le pet iz dvanajstih poskusov. Ta večer so bili pri Milwaukee Bucks vsi razpoloženi, saj je kar sedem igralcev doseglo dvojno število točk. Eric Bledsoe jih je dosegel 15, Brook Lopez in Khris Middleton po 14, George Hill, ki je tekmo začel s klopi, pa je prispeval 16 točk.

"Bilo je zabavno. Dobro smo igrali, bili smo čvrsti in delovali smo kot prava ekipa. Trener nam je ob polčasu dejal, naj ostanemo tako čvrsti do konca. Vesel sem, da smo zmagali," je po tekmi dejal junak večera Antetokounmpo.

Izključitev Drummonda in poljub za slovo

Pri gostih je največ točk dosegel Luke Kennard, ko se je ustavil pri 21 točkah. Andre Drummond je v svojo statistiko vpisal 12 točk in skokov, v tretji četrtini pa je bil izključen, potem ko je namerno z obema rokama na tla podrl prvega zvezdnika Milwaukeeja Antetokounmpa. Ob izključitvi je gledalcem poslal poljub za slovo.

Russell Westbrook | Foto: Gulliver/Getty Images Foto: Gulliver/Getty Images

Westbrookov trojni dvojček premalo za zmago

Košarkarji Oklahome Cityja so v uvodni tekmi končnice severnoameriške lige NBA izgubili na gostovanju v Portlandu z 99:104, pomagala pa jim ni niti izvrstna igra Paula Westbrooka, ki je dosegel trojnega dvojčka - 24 točk, 10 skokov in 10 podaj. Paul George je 26 točkam dodal deset skokov.

Pri Portlandu je prepričal Damian Lillard s 30 točkami, Enes Kanter je 20 točkam dodal 18 skokov, 24 točk je dosegel C. J. McCollum.

Na drugi tekmi zahoda je Houston visoko, s 122:90, premagal Utah Jazz. James Harden je dosegel 29 točk in 10 skokov, 16 točk in 12 skokov je dodal Clint Capela. V nedeljskem terminu je Boston prvi premagal Indiano Pacers. Tekma se je končala z izidom 84:74.

Liga NBA, konferenčni četrtfinale, 13. april 

 
Steph Curry
Sportal Prvaki na krilih Curryja končnico začeli z zmago, vroče v Torontu
Ne spreglejte