Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
30. 8. 2008,
22.47

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1

Natisni članek

Sobota, 30. 8. 2008, 22.47

8 let

Košarkarski spektakel v Ljubljani uspel

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 1
Srbska zasedba Kursadžije je zmagovalka finalnega turnirja ulične košarke NLB AND1 Streetbasket, ki ga je liga NLB pripravila že drugo leto zapored.

Kursadžije, za katere so igrali Bojan Bojković, Bogoljub Devrnja, Nikola Ruševac, Marko Pejanović, Viktor Sandić, so v finalu s 15:7 ugnale najboljšo slovensko zasedbo Gostilno Martin (Matic Ribič, Tadej Tušek, Miha Vajdič, Gregor Košalin, Miha Knaus), ki v torek potuje na mednarodni turnir v Rusijo.

V zabijanu pa je po nekaj izjemnih akcijah zmagal Srb Petar Kostić, ki sicer študira v ZDA, za sabo pa ima niz uspehov v zabijanu v ulični košarki, med drugim je zmagal na lanskem Slam show-u v Moskvi.

Izjave po turnirju:

Petar Kostić, zmagovalec v zabijanju: "Hvala prekrasni publiki, vzdušje je bilo res fenomenalno, ambient prekrasen. Zabijanje je v bistvu stvar, ki me v življenju rešuje vsakodnevnega stresa. Ne znam opisati, kako se počutim, ko se lotim tega, preprosto me sprošča, mi vliva energije. Nikoli se nisem posebej pripravljal, da bi bil tako dober, če mi verjamete ali ne, s tem sem se rodil. Seveda pa zdaj le nekoliko pilim veščino, kolikor mi med študijem v ZDA to dopušča čas, saj tam igram tudi košarko. Že od leta 2004 sicer vsako leto v zabijanju zmagujem na turnirju AND1 v Srbiji, lani sem bil najbolji na Slam showu v Moskvi, tako da lahko le pritrdim, da sem uspeh pričakoval tudi v Ljubljani. Krasno!"

Matic Ribič, član slovenskih finalistov Gostilne Martin: "Srbska zasedba je dobro opravila svoje delo, pogledali so si nekaj naših nastopov, ugotovili, kako igramo in se na to pripravili. Glede na to, da tudi sicer igrajo košarko, so jim izkušnje prav prišle, saj vedo, kaj morajo narediti s tekmecem. Mi smo, žal, igrali brez Gašperja in Sanela, ki ju klub ni pustil na tekmovanje, saj imata priprave na novo szeono. Zato tudi nismo pričakovali, da bomo prišli do finala. Naši tekmeci so zadeli nato domala vse, kar so si želeli, pri nas je bila zgodba ravno obratna. Moramo pa vedeti, da so tudi telesno močnejši kot mi."

Bogoljub Devrnja in Marko Pejanović, člana zmagovite zasedbe Kursudžije: "Najtežje nam je bilo v bistvu v polfinalu, kjer so nas Hrvati precej namučili, saj je bilo izenačeno lep čas. Vidi se, da so zasedbe na tekmovanju, vsaj od četrtfinala dalje, precej izenačene, čeprav smo mi od prve tekme dalje prevladovali. Pričakovali smo sicer to zmago, saj nam gre od lani, ko smo se zbrali pod tem imenom, odlično. Smo srbski prvaki v ulični košarki in lani smo že bili peti na svetu v Moskvi."

Ne spreglejte