Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
19. 8. 2018,
15.13

Osveženo pred

5 let, 8 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30

Natisni članek

Košarkarska tržnica

Nedelja, 19. 8. 2018, 15.13

5 let, 8 mesecev

KOŠARKARSKA TRŽNICA (13. - 19. 8.)

Laščani so okrepitev našli pri Heliosu

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0,30
Matej Rojc | Matej Rojc bo v prihodnje igral za Laško. | Foto Sportida

Matej Rojc bo v prihodnje igral za Laško.

Foto: Sportida

Nov teden, novi prestopi. Tudi ta teden za vas zbiramo informacije s košarkarske tržnice.

Laško z novo okrepitvijo

Košarkarski klub Zlatorog je člansko ekipo okrepil s 25-letnim, izkušenim slovenskim igralcem Matejem Rojcem. Gre za 198 cm visokega košarkarja, ki se odlično znajde na vseh treh branilskih položajih, so sporočili iz štajerskega kluba.

Rojc je v svoji članski karieri sedem let nosil dres novomeške Krke, lansko sezono pa je odigral pri Helios Suns. V povprečju je dosegal po 6,5 točke, 2,4 skoke in 1,3 podaje na tekmo.

Partizan pripeljal Američana

Košarkarski klub Partizan je podpisal pogodbo z Američanom Chancejem Comanchejem. V zadnji sezoni je igral v razvojni ligi v Ameriki in za Memhpis Hustle v povprečju dosegal 9,2 točke in 5,7 skoka na tekmo.

Domen Lorbek bo zaigral v BiH

V zadnji sezoni je Domen Lorbek igral za Petrol Olimpijo in bil tako del zasedbe, ki je osvojila naslov državnih prvakov. Že lep čas je jasno, da kariere ne bo nadaljeval v Ljubljani, zato pa je našel novo sredino v Bosni. Postal je namreč novi član Igokee, ki bo igrala v ligi ABA. V pretekli sezoni je Igokea v finalu bosanskega prvenstva izgubila proti Zrinjskemu.

Domen Lorbek bo kariero nadaljeval v dresu Igokee. | Foto: ABA liga Domen Lorbek bo kariero nadaljeval v dresu Igokee. Foto: ABA liga

Slokar bo kariero nadaljeval v Švici

Uroš Slokar bo pri 35-letih odpotoval v Švico, kjer bo igral za klub SAM iz Massagna. V pretekli sezoni je nekdanji slovenski reprezentant pavziral, zdaj pa bo spet aktiven na parketu. To bo zanj 17. klub v karieri.

Murić ostaja na Gorenjskem

Dino Murić bo tudi v naslednji sezoni član Šenčurja z Gorenjske. S klubom je 28-letni košarkar podpisal štiriletno pogodbo.

Zvezdnik lige NBA, ki se rad seli, okrepil Houston

Ameriški košarkarski zvezdnik Carmelo Anthony, za katerim je strelsko najslabša sezona, je podpisal enoletno pogodbo s Houston Rockets, so sporočili iz kluba. Pogodba je vredna 2,4 milijona dolarjev in pomeni, da bo 34-letni nekdanji desetkratni košarkar all-star zaigral še za četrto ekipo v malo več kot letu dni.

Carmelo Anthony se je preselil v Houston. | Foto: Reuters Carmelo Anthony se je preselil v Houston. Foto: Reuters

Lansko sezono je Anthony v povprečju dosegal po 16,2 točke na 78 tekmah z moštvom Oklahoma City Thunder. Nato so ga poslali k Atlanta Hawks.

V Rogaški visoki bosanski košarkar

Rogaška bo v novi sezoni računala na pomoč bosanskega košarkarsja Obrada Tomića. V Slovenijo je prišel iz Partizana, za katerega je v regionalni ligi ABA dosegal po 1,2 točke, v EuroCupu pa 2,5 točke in 2,7 skoka na tekmo.

Obrad Tomić | Foto: ABA liga Foto: ABA liga

25-letni košarkar, ki igra na poziciji centra, meri v višino 208 cm. Zaigral je tudi za reprezetanco BiH, katere član je bil v pred kvalifikacijah za svetovno prvenstvo 2019. Proti Armeniji je dosegel 16 točk in 4 skoke.

Joe Regland
Sportal Pri Crveni zvezdi se ne zaustavljajo, nova kakovostna okrepitev

Helios pripeljal Srba

Košarkarji Helios Suns so v svoje vrste pripeljali še branilca Miroslava Pašajlića. 23-letni srbski košarkar je podpisal dvoletno pogodbo z možnostjo prekinitve po prvi sezoni. Zadnjo sezono je začel pri Bosni Royal ter zaključil pri Vršcu, obe ekipi pa sta nastopali v ligi Aba 2, v kateri bo v novi sezoni igral tudi Helios Suns.

V jadranskem tekmovanju je 190 centimetrov visoki Pašajlić v povprečju dosegal po 14,1 točke, 2,7 skoka in 3,7 podaje, najboljšo predstavo pa je zabeležil v dresu Bosne proti Teodoju Tivatu, ko je z 32 točkami, 10 skoki in 10 podajami prišel do trojnega dvojčka ter indeksa učinkovitosti 49, kar je še vedno drugi najboljši izkupiček v zgodovini lige Aba 2.

Še boljši učinek je imel v srbski ligi, ki jo je Vršac končal na sedmem mestu. S 15,3 točke, 2,6 skoka in 6,1 podaje je bil prvi strelec in podajalec svoje ekipe, s tem pa si je poleti prislužil tudi klic v srbsko B-reprezentanco.

Sani Bečirović Boštjan Nachbar
Sportal Bečirović pod taktirko Obradovića, Nachbar stavi na Slovence
Olimpija trening
Sportal "Preveč obveznosti, imam že tri otroke in ženo … Bi bila čast sicer"

 

Ne spreglejte