Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Sobota,
5. 9. 2015,
12.22

Osveženo pred

8 let, 3 mesece

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
Dario Šarić Hrvaška Slovenija

Natisni članek

Sobota, 5. 9. 2015, 12.22

8 let, 3 mesece

Ko se še Hrvati pritožujejo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue 1
V taboru Hrvaške, ki se bo ob uvodu evropskega košarkarskega prvenstva pomerila s Slovenijo, se zavedajo, kaj je njihova prednost, a v isti sapi opozarjajo na glavne značilnosti slovenske ekipe.

Prvi nasprotnik slovenske košarkarske reprezentance bo Hrvaška, ki je v petek izpustila večerni trening v Areni. Domači novinarji imajo obilico težav, da sploh pridejo do izjav košarkarjev.

V zadnjem obdobju sta bila uradno na voljo le selektor Velimir Perasović in kapetan Roko Ukić. Prvi mož stroke naj bi se odločil za takšen režim, zato se domači novinarji pritožujejo. Prek lastnih zvez se nato dokopljejo do izjav članov reprezentance.

Obramba je največja moč delovne ekipe

Kockasti imajo na EuroBasketu izjemno kakovostno zasedbo, ki bi se lahko po mnenju Jureta Zdovca zavihtela tudi na vrh Evrope, danes ob 21. uri pa ji bo ob uvodu evropskega prvenstva nasproti stala slovenska izbrana vrsta.

Ob Bojanu Bogdanoviću bo imel na prvenstvu ključno vlogo Dario Šarić, ki se zaveda, da bodo kapetan Jure Balažič in soigralci žilav nasprotnik.

"Slovenci nimajo takšne individualne kakovosti kot mi, ampak to nadoknadijo z energijo. Agresivni so, prav tako hitri, v obrambi pa vedno na preži. Obramba je največja moč delovne ekipe. V napadu nimajo posebne kakovosti in ga sklenejo tudi po 20 sekundah, dokler ne ostane nekdo sam. Naša naloga bo, da bomo prav tako igrali čvrsto in z veliko energije, da bomo izkoristili svoje prednosti," je za jutarnji.hr dejal Šarić, sicer pomemben član turškega Anadolu Efesa, za katerega je v pretekli evroligaški sezoni dosegal v povprečju 9,9 točke, 6,4 skoka in 2,3 podaje na tekmo.

Ne spreglejte