Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Rabuza

Sreda,
27. 1. 2016,
13.33

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić Miami Heat Beno Udrih

Sreda, 27. 1. 2016, 13.33

8 let

Kdaj se bo vrnil Goran Dragić?

Rabuza

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 0
Goran Dragić je zaradi poškodbe mečne mišice izpustil zadnjih osem tekem Miamija, ki je v tem času zmagal le trikrat. V petek naj bi znova stopil na parket na tekmi proti Milwaukeeju.

V začetku leta 2016 je Goran Dragić ravno začel loviti formo, ki so jo pri Miamiju od njega pričakovali vse od poletja, ko so z njim sklenili petletno pogodbo.

Starejši od bratov Dragić je na prvih sedmih januarskih tekmah začel kazati vedno boljše predstave. Njegovo povprečje je skočilo na 15,3 točke na tekmo, zadel pa je 53 odstotkov metov, od tega za tri točke kar 52,4 odstotka, z njegovo boljšo igro pa je Miami dobil tudi prve tri tekme leta 2016.

Brez Dragića slabši napad

Med tekmo proti prvakom lige Golden Statu je 29-letnik začutil bolečino v mečni mišici in od takrat je izpustil osem zaporednih tekem, od katerih je Vročica dobila le tri.

Po podatkih iz Amerike bi se lahko Dragić na parket vrnil najprej v petek ponoči na gostovanju pri Milwaukeeju. Zadnjo tekmo je odigral 11. januarja, Miami pa je takrat napovedal, da bo izpustil vsaj tri tekme.

"Prej ni igral tako, kot zna. Na zadnjih šestih, sedmih tekmah se je videlo, da je postal bolj samozavesten in že bolj podoben samemu sebi," je pred poškodbo o Dragiću dejal drugi Slovenec pri Miamiju izkušeni Beno Udrih, ki se je v zadnjem času prav tako ubadal s poškodbo, na zadnjih dveh tekmah, na obeh je Miami zmagal, pa se je vrnil na parket in bil deležen velike minutaže.

Obljublja hitrejšo igro

V odsotnosti prvega organizatorja igre je trpel predvsem Miamijev napad, ki je le na eni tekmi presegel stotico, na zadnjih osmih tekmah pa je v povprečju dosegal le 87 točk oziroma osem manj, kot je sicer njihovo povprečje.

"Ko sem se končno našel v igri, se je zgodila ta poškodba. Zdaj mi pomaga predvsem misel, da se ujamem s to ekipo. Ko se bom vrnil, ne bom imel več toliko težav," je za ameriško spletno stran miamiherald.com dejal Dragić, s katerim bo igra Miamija znova hitrejša, kar je zdaj njihova največja težava.

"Mislim, da nismo dobro organizirani na parketu, naš prehod v napad je včasih prepočasen. Tako porabimo 14, 15 sekund in se sami spravimo v položaj, da moramo akcije izpeljati v zadnjih sekundah napada. Če bo prenos igre hitrejši, bomo lahko izvedli več akcij, če na primer prva ne bo šla skozi, bomo izvedli še drugo ali pa tretjo," Dragić obljublja, da bo z njim na parketu igra znova hitrejša, prav taka košarka pa slovenskemu košarkarju tudi najbolj ustreza.

Ne spreglejte