Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
15. 10. 2017,
20.31

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

1

Natisni članek

Jaka Klobučar Anthony Randolph Luka Dončić Luka Dončić legionarji Jaka Blažič

Nedelja, 15. 10. 2017, 20.31

6 let, 6 mesecev

Slovenski legionarji

Neverjetni Luka Dončić osvojil Valencio, pri Andorri slavijo Blažiča

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Orange 8,65

1

Luka Dončić thumb | Foto Realmadrid.com

Foto: Realmadrid.com

Slovenski košarkarski legionarji so bili aktivni tudi ta konec tedna. V Španiji so bili razpoloženi trije slovenski reprezentanti, ki so se pretekli mesec veselili zlate medalje na evropskem prvenstvu. Luka Dončić in Anthony Randolph sta popeljala Real Madrid do zmage v derbiju proti Valencii, Jaka Blažič pa kot prvi strelec Andorro do premierne zmage v novi sezoni.

Jaka Blažič igra v tej sezoni kot prerojen, potem ko se lani ni znašel pri Baskonii. V klubu Andorra je prvi strelec, ekipi pa je danes pomagal do prve zmage v sezoni. V domači dvorani je v razburljivi končnici z 78:76 padla Gran Canaria. Jaka je bil z 19 točkami (met za 3 2/3, za 2 5/12, prosti meti 3/7) najboljši strelec tekme, v statistiko pa je vpisal še osem skokov in dve asistenci.

Luka Dončić in Anthony Randolph sta bila osrednji figuri španskega derbija med Real Madridom in Valencio. Kraljevi klub je zmagal s 86:82, slovenska reprezentanta pa sta bila najbolj razpoložena. Čudežni slovenski deček se je pohvalil s 16 točkami (met za 3 1/4, za 2 6/10, prosti meti 1/2), desetimi asistencami in sedmimi skoki. Trije skoki so mu torej zmanjkali do trojnega dvojčka, zato pa se je veselil dvojnega. To je znašalo za statistični indeks 25. Randolph je bil z 18 točkami (met za 3 3/4, met za 2 4/7, prosti meti 1/1) najboljši strelec tekme.

Izvrstno sezono ima Fuenlabrada, ki je že pri štirih zmagah. Neporažena je ostala tudi v dvoboju z Baskonio, ki je padla s 75:80. Luka Rupnik je za zmagovalno moštvo igral 13 minut, v tem času pa dosegel 4 točke (met za 3 0/2, za 2 2/2), asistenco in skok.

Klobučar razigran v Turčiji

Jaka Klobučar je bil v Turčiji razpoložen za igro. | Foto: Sportida Jaka Klobučar je bil v Turčiji razpoložen za igro. Foto: Sportida Za Klemna Prepeliča je bil tokrat obroč preozek. Njegov Paris Levallois je izgubil proti Toulonu z 72:78. Klemen je sicer dosegel 11 točk (met za 3 1/9, za 2 3/5, prosti met 2/3) in imel dve asistenci in skoka, vendar je za tri točke metal le 1/9.

Poražen je bil v mednarodni VTB ligi tudi Matic Rebec. Njegov Enisej je s 83:102 izgubil proti Avtodorju, slovenski organizator igre pa je prispeval 12 točk (met za 3 2/5, za 2 1/1, prosti meti 4/4), tri asistence in skoke.

Jaka Klobučar je v Turčiji zmagal z Istanbull BBSK, ki je z 82:70 preskočil Demir. Jaka je bil za igro razpoložen, potem ko je 15 točkam (met za 3 2/3, za 2 2/6, prosti meti 5/5) dodal še 8 asistenc in tri skoke. V Turčiji je Anadolu Efes našega Eda Murića v derbiju kroga premagal aktualnega evropskega prvaka Fenerbahčeja, a Murić ni igral. Gašper Vidmar je z Banvitom, ki mu poveljuje Saša Filipovski, gostil Eskisehir in izgubil s 55:58. Slovenski center je tekmo končal pri šestih točkah in prav toliko skokih.

Saša Zagorac (Sopron) je v četrtem krogu madžarskega prvenstva prišel do druge zmage. Njegov Sopron je na gostovanju s 76:72 preskočil Duno, slovenski reprezentant pa je bil eden ključnih mož pri pohodu do zmage. Dosegel je 18 točk (met za 3 2/9, za 2 3/6, prosti meti 6/8) in zbral štiri skoke.

Vlatko Čančar je moral v 4. krogu lige ABA priznati premoč Petrol Olimpiji (77:86). Vseh 11 točk (met za 3 1/7, met za 2 3/7, prosti meti 2/2) je dosegel v prvem polčasu, sicer pe je zbral še pet skokov, tri ukradene žoge in asistenco.

Zoran Dragić je pri Milanu še vedno v nemilosti in ni igral, počival pa je tudi Aleksej Nikolić, saj njegov Brose Bamberg ni imel tekme.

Ne spreglejte