Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Sobota,
8. 12. 2012,
18.48

Osveženo pred

8 let, 5 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Natisni članek

Sobota, 8. 12. 2012, 18.48

8 let, 5 mesecev

Igokea ni dopustila presenečenja Krki

Termometer prikazuje, kako vroč je članek.

Termometer prikaže, kako vroč je članek.

Thermometer Blue Green 3
Košarkarji Krke so v 12. krogu lige Aba izgubili z Igokeo. Slednja je tekmo dobila v zadnji četrtini, v kateri je dominirala.

Košarkarji Krke so doživeli tretji poraz v zadnjih štirih nastopih v ligi Aba, skupno sedmega v dvanajstih krogih. Proti vodilni ekipi lige niso imeli možnosti za uspeh, saj je Igokea zadnjo četrtino odigrala izjemno učinkovito in zasluženo zabeležila deseto zmago v ligi. Ekipa iz Aleksandrovca je doslej izgubila le dve tekmi, v prejšnjem krogu je premagala večkratne prvake lige Partizan s kar 23 točkami razlike, uspeh v Novem mestu pa je njen četrti v nizu.

Končna razlika je glede na videno v dvorani Leona Štuklja definitivno previsoka. Varovanci trenerja Aleksandra Sekulića so se namreč odlično kosali z gosti iz BiH, imeli v prvem polčasu že osem točk naskoka (31:23), nato vseskozi držali ravnotežje, ob zaključku tretje četrtine in na začetku zadnje pa je Igokea na hitro prišla do dvomestne prednosti, ki je do konca ni izpustila iz rok.

V 29. minuti je bil rezultat še 51:51, v 32. je Igokea že vodila s 63:51. Ob 18 izgubljenih žogah, nizkem odstotku zadetih metov za tri točke (28%) ter ob zgolj dveh posameznikih, ki sta komaj prišla do dvomestnega števila točk (Lalić 11, Vladović 10), Krka ni mogla računati na preobrat. Gostje so tako zadnjo četrtino dobili s 26:12.

Krko zdaj v ligi Aba čakata dve zaporedni gostovanji, v Skopju in na Madžarskem, domači publiki pa se bo znova predstavila 22. decembra proti Partizanu.

Ne spreglejte