Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Nedelja,
31. 1. 2010,
21.41

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2

Natisni članek

Nedelja, 31. 1. 2010, 21.41

8 let

Helios osvojil Vršac

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue 2
Košarkarji domžalskega Heliosa so v 19. krogu lige NLB v gosteh premagali Hemofarm s 76:75 (16:23, 39:38, 54:56).

Vloga favorita v tem dvoboju je bila nesporno na strani Hemofarma. Ne nazadnje tudi zato, ker so košarkarji iz Vršca v zadnjih štirih tekmah le enkrat izgubili, Domžalčani pa na drugi strani le enkrat zmagali.

Toda Helios je presenetil. Vso tekmo je bil z ramo ob rami gostiteljem, v sami končnici pa bolj zbran in natančen pri prostih metih, ki so tudi odločili dvoboj. Helios je tako prišel do svoje pete zmage, ki se lahko izkaže za zelo pomembno pri boju za obstanek v ligi. Prvi mož tekme je bil Domen Lorbek, ki je dosegel kar 32 točk, od tega šest trojk.

Po izenačenih uvodnih minutah so favorizirani gostitelji pritisnili na plin in v deveti minuti je slovenski reprezentant Goran Jagodnik s košem poskrbel za dotlej najvišjo prednost 23:12. A gostov iz Domžal to ni zmedlo. Že sredi druge četrtine so namreč gostitelje ujeli, s trojko Domna Lorbka pa v 15. minuti tudi povedli 32:31. Za razliko od prve četrtine se v tej ni "zgodil" nov pobeg Hemofarma, tako da sta bili ekipi ob polčasu bolj ali manj povsem poravnani.

Domžalski košarkarji so tudi v tretji četrtini držali korak z gostitelji, še več na krilih izjemno razpoloženega Domna Lorbka so z njegovo peto trojko celo povedli s 46:40 v 23. minuti. A gostom te prednosti ni uspelo zadržati. Domačini so se hitro približali in nato vse do zadnjih trenutkov vodili za dve ali tri točke. Sledila je dramatična končnica, ki so jo odločili prosti meti. Na Heliosovi strani sta bila uspešna Domen Lorbek in Alvin Snow (za vodstvo s 76:75), na domači pa so se zatem hlače zatresle tako Bojanu Krstoviću kot Stefanu Markoviću, saj sta v zadnjih osmih sekundah zgrešila vse štiri proste mete.

Domžalčani bodo tekmo 20. kroga igrali prihodnjo soboto, ko bodo gostili Zadar. Do konca rednega dela je sicer še sedem krogov.

Ne spreglejte