Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
1. 3. 2009,
14.05

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3

Natisni članek

Nedelja, 1. 3. 2009, 14.05

8 let

Helios naredil v Tivoliju veliko delo

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3
Tri kroge pred koncem so košarkarji Heliosa z zmago proti večnemu tekmecu Unionu Olimpiji naredili velik korak v boju za obstanek v ligi NLB. Vojvodina sedaj namreč zaostaja za dve zmagi.

Union Olimpija : Helios 57:79

Takšne tekme med Unionom Olimpijo in Heliosom si praktično ni nihče predstavljal. Domžalčani so v soboto ranili "zmaje" in jih na njihovem terenu premagali kar z 79:57. Ključna je bila tretja četrtina, katero je četa Rada Trifunoviča dobila z 28:12. Z uspehom sredi Ljubljane so torej slovenski podprvaki naredili veliko delo v tekmi za obstanek. Vojvodina, s katero se Domžalčani na vse kriplje otresajo zadnjega mesta v regionalni ligi, je na srečo izgubila proti Partizanu in tri kroge pred koncem za Heliosom zaostaja za dve zmagi. Že v naslednjem krogu pa bi lahko "barvarji" prišli do obstanka, saj bodo v dvorani Komunalnega centra gostili prav košarkarje iz Novega Sada. "Tokrat smo imeli res dober dan, Helios bi ob takšni strelski formi in obrambi redko kdo ustavil. Le želim si lahko, da bi to v naslednjih tekmah še kdaj ponovili. Vsi v klubu se sicer zavedamo, kakšnega pomena bo pravzaprav naslednja tekma z Vojvodino, a tega za razliko od drugih nismo potencirali. Če bi se namreč osredotočali na naslednji dvoboj, tokrat ne bi tako igrali proti Unionu Olimpiji," je po tekmi z Olimpijo razlagal Trifunovič. Nič kaj dobre volje pa ni bil Jure Zdovc, ki ga čaka veliko dela v nadaljevanju prvenstva, še posebej v domačem tekmovanju. Helios je namreč pokazal, da je Olimpija ranljiva. "Ne glede na to, kako čudno se bo to slišalo, nisem preveč razočaran, saj sem predolgo v košarki in sem na nek način pričakoval takšno tekmo. Morda smo se po zmagi v pokalu vsi preveč sprostili. Vedeli smo sicer, da se bo Helios na polno lotil te tekme in ko smo začutili, da je treba igrati res na vso moč, je bilo že prepozno. Že sredi tretje četrtine sem začutil, da tokrat nimamo ne želje ne motiva preobrniti poteka tega dvoboja."

Cibona : Krka 98:74

Naš tretji predstavnik v ligi NLB, novomeška Krka, je bil v Zagrebu pri Ciboni brez možnosti za presenečenje. Hrvaški evroligaš je že na začetku tekme dal vedeti, kdo je favorit tega dvoboja, potem ko je povedel z 10:0. "Zadovoljen sem lahko le s prvim polčasom – tu mislim na agresivnost. V nadaljevanju je tudi Cibona zaigrala agresivneje, mogoče na trenutke celo grdo, in nas prisilila v igro ena na ena. Vendar mi tako ne moremo dobiti tekme," je po gostovanju v hrvaški prestolnici povedal trener Krke Ivan Sunara.

Ne spreglejte