Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
11. 10. 2016,
7.30

Osveženo pred

6 let, 7 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Natisni članek

Miami Heat Goran Dragić Goran Dragić

Torek, 11. 10. 2016, 7.30

6 let, 7 mesecev

Slovenski košarkar Goran Dragić nekoliko drugače

Gorana Dragića bi igral Jim Carrey

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,43

Foto: Getty Images

Prvi zvezdnik slovenske košarke Goran Dragić je onstran luže v fazi priprav na novo sezono, dotaknil pa se je tudi tem, ki sicer niso na košarkarskem pladnju. Med drugim je spregovoril o tem, katero jed mami naroči ob prihodu v Slovenijo.

Pri Miami Heat, ki je poleti doživel korenite spremembe, saj je klub zapustil prvi zvezdnik Dwyane Wade, zaradi zdravstvenih težav pa ne bodo več računali na Chrisa Bosha, so v polnem pripravljalnem obdobju.

Liga NBA se bo začela 25. oktobra, moštvo s Floride pa je za zdaj odigralo dve tekmi in bilo polovično uspešno. S 106:95 je padel Washington, v soboto pa so morali s 100:109 priznati poraz Minnesoti. Naslednji obračun igrajo v noči na sredo, ko bo nasproti stalo moštvo Brooklyn Nets.

Denarnica, otroške igrače in potni list za vrnitev v Slovenijo

Ob vrnitvi v Slovenijo si zaželi musako. | Foto: Vid Ponikvar Ob vrnitvi v Slovenijo si zaželi musako. Foto: Vid Ponikvar Ker je Goran Dragić postal osrednji nosilec igre Miamija, je v središču pozornosti tudi pri medijih, ki ga skušajo še podrobneje spoznati.

Pri Miami Heraldu so se skupaj s kapetanom slovenske reprezentance dotaknili bolj sproščenih tem.

Na vprašanje, kaj naroči mami ob prihodu v Slovenijo za kosilo, je izstrelil kot iz topa: "Musako. To so plasti krompirja. Nato doda meso, zelenjavo, spet plast krompirja, na vrhu pa sir. Podobno je lazanji."

Ne prezrite

Katere tri stvari bi vzel iz goreče hiše, če bi bila njegova družina že na varnem in bi imel še čas, da jih vzame s seboj? "Denarnico. Kreditne kartice potrebujemo, da bi jedli. Kot drugo stvar bi vzel otroške igrače za otroka. Tretja stvar bi bil potni list, da bi se lahko vrnil v Slovenijo."

Ceca in pop rock

Če bi ga moral kdo od igralcev v filmu upodobiti, bi bil to Jim Carrey. | Foto: Getty Images Če bi ga moral kdo od igralcev v filmu upodobiti, bi bil to Jim Carrey. Foto: Getty Images Ko so ga povprašali, katere pesmi bi našli na njegovem telefonu, če bi mu ga ukradli, je dejal: "Največ je srbske pop glasbe in pop rocka." Na pod vprašanje, če je kakšen poseben srbski izvajalec, je dodal: "Ceca. Ona poje pesem 'Beograd'. Veliko dobrih pesmi ima."

Njenih pesmi pa si pod tušem ne prepeva. "Dolgo časa nazaj sem pel raznorazne pesmi pod tušem. Tega ne počnem več. To sem počel, ko sem bil še samski. Zdaj, z ženo, ni več petja pod tušem," je povedal z nasmehom na obrazu.

Pri športnikih je velikokrat aktualno, kaj bi počeli, če se ne bi ukvarjali s športom. Gogi bi bil zobozdravnik: "Če si zdravnik, lahko dobro zaslužiš, poleg tega imam z njimi dobre izkušnje. Vem, kaj mi bodo naredili."

Nazadnje so ga izraziteje preplavila čustva leta 2013

Čustva so priplavala na površje na domačem evropskem prvenstvu leta 2013. | Foto: Vid Ponikvar Čustva so priplavala na površje na domačem evropskem prvenstvu leta 2013. Foto: Vid Ponikvar Dragiću so v karieri večkrat izbili zobe, a ga to ni zmotilo, da ne bi prikazal odličnih predstav. In če bi po njem posneli film, je v šali izstrelil ime igralca, ki bi ga upodobil: "Nazadnje, ko sem izgubil zob, so vsi rekli, da Jim Carrey. Torej Jim Carrey."

Za konec so se dotaknili še čustvene tematike. Ker je Goran znan kot pozitiven in vesel fant, je bil zanimiv odgovor na vprašanje, kdaj je nazadnje jokal.

"Hmm, ta je dobra," je sprva rekel in nadaljeval: "Nazadnje sem jokal leta 2013. Na evropskem prvenstvu je bil naš cilj medalja. Vse tekme smo igrali dobro. V četrtfinalu je bila nasproti Francija, ki je na koncu postala evropska prvakinja. Igrali smo pred domačimi navijači in to je bil neverjeten občutek. Stoodstotno sem bil prepričan, da bomo osvojili medaljo. Sicer nisem jokal, vendar me je potolklo, saj sem vedel, da je evropskega prvenstva konec. Česa takega ne bomo več izkusili, da bi igrali pred toliko domačimi navijači."

Ne spreglejte