Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Ponedeljek,
10. 10. 2016,
9.35

Osveženo pred

6 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Natisni članek

Sašo Filipovski Aleksej Nikolić Alen Omić Jaka Klobučar Edo Murić Gašper Vidmar Boštjan Nachbar Domen Lorbek

Ponedeljek, 10. 10. 2016, 9.35

6 let, 6 mesecev

Legionarji

Izvrstni Nachbar spet zablestel, Omić zelo blizu dvojnemu dvojčku

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 3,90

Foto: Vid Ponikvar

V tekmovalni ritem so zdaj padli vsi slovenski legionarji, ki si kruh služijo v Evropi. Ta konec tedna so začeli ligaško popotovanje tudi v preostalih prvenstvih. Odločno so v turško prvenstvo krenili Gašper Vidmar, Edo Murić in Sašo FIlipovski z Banvitom, kakor tudi Alen Omić z Anadolu Efesom. V Španiji je spet blestel Boštjan Nachbar.

V Turčiji so začeli prvenstvo, z odločnim korakom pa so v novo sezono krenili pri Banvitu, kjer je aktiven slovenski trojček. Trener Sašo Filipovski se je na gostovanju skupaj z Gašperjem Vidmarjem in Edom Murićem veselil visoke zmage.

Banvit je s kar 85:67 premagal Karsiyako. Vidmar se je pohvalil s 17 točkami in devetimi skoki (22 minut) - do dvojnega dvojčka mu je zmanjkal skok -, Murić pa je k zmagi v 35 minutah igre prispeval 12 točk, štiri podaje in tri skoke.

Jure Balažič je z Gaziantepom s 85:92 izgubil proti Belediyesporju, v 27 minutah igre dosegel pa 13 točk, 5 skokov in dve podaji

V nedeljo je bil nato še čas za slovenski derbi med Jako Klobučarjem (Istanbul BB) in Alenom Omićem (Anadolu Efes). Klobučar se je lahko pohvalil s 15 točkami, petimi podajami in štirimi skoki, a to ni bilo dovolj za presenečenje. Anadolu Efes je s kar 95:67 slavil zmago. Razpoložen za igro je bil tudi center slovenske reprezentance. Omić je v 21 minutah dosegel 12 točk, zbral devet skokov in mu je tako le skok zmanjkal do dvojnega dvojčka. 

V Nemčiji so pri moštvu Brose Baskets za ta konec tedna Aleksa Nikolića poslali k drugoligašu Baunachu, ki je v tej sezoni zabeležil prvo zmago. Z 72:71 je padel Nürnberg. Slovenski igralec je v 35 minutah igre dosegel 16 točk, štiri skoke in tri podaje.

Zoran Dragić je uspešno začel sezono italijanskega prvenstva in z Olimpio Milanom s 87:81 premagal Avellino. Zoki je na parketu prebil 19 minut, v tem času pa se pohvalil z osmimi točkami, petimi skoki in dvema podajama.

Boštjan Nachbar spet z izvrstno predstavo

Boštjan Nachbar je v tej sezoni zacvetel. | Foto: Urban Urbanc/Sportida Boštjan Nachbar je v tej sezoni zacvetel. Foto: Urban Urbanc/Sportida V Španiji, Real Madrid Luke Dončića je ta konec tedna prost, sta bila že aktivna Boštjan Nachbar in Domen Lorbek. Z Real Betisom sta gostovala na Tenerifih. Andaluzijskemu klubu ni pomagala niti nova izvrstna predstava 36-letnega Nachbarja (74:96). V 28 minutah je dosegel 26 točk (trojke 2/2, za dve točki 5/10, prosti meti 10/10), zbral tri skoke, nad njim je bilo storjenih osem prekrškov, kar je znašalo za statistični indeks 28. Izvrstno prestavo je prikazal že v prvem krogu, ki ga je končal pri 30 točkah.

Lorbek je v 19 minutah prispeval šest točk, dva skoka in podaji.

Poražen je bil tudi Luka Lapornik in soigralci Joventuta, ki so na gostovanju pri Andorri izgubili s 73:92. Luka je dobil 15 minut priložnosti za igro, v tem času pa v statistiko vpisal dve točki (met za dve točki 0/4, prosti meti 2/2), tri skoke in podajo.

Jaka Blažič je v Španiji dočakal derbi z Barcelono, ki ji je moral na koncu priznati premoč (92:98). Blažič je za Baskonio v 26 minutah ige prispeval 11 točk in dva skoka.

Zato pa se je zmage razveselil Miha Lapornik, ki je s soigralci Bilbabo Basketa na gostovanju s 75:69 premagal Zaragozo. Miha je tekmo končal pri dveh točkah (7 minut).

Klemen Prepelič je v dresu Limogesa doživel prvi poraz. S 87:73 je bil uspešnejši Paris-Levallois, slovenski reprezentant pa je dosegel devet točk, dve skoki in podaji, nad njim pa je bilo strojenih sedem prekrškov.

Ne spreglejte