Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Nedelja,
2. 10. 2016,
17.56

Osveženo pred

7 let, 6 mesecev

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Natisni članek

Luka Dončić Luka Dončić Real Madrid

Nedelja, 2. 10. 2016, 17.56

7 let, 6 mesecev

Neverjetna predstava Nachbarja, Prepelič MVP, Dončić dvignil Real #video

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4,05

Foto: Sportida

Slovenski košarkarji so odlično začeli sezono v močnem španskem prvenstvu. Vsega 17-letni Luka Dončić je prebudil Real Madrid in ga povzdignil do zmage. Izvrstno je zaigral tudi Boštjan Nachbar, ki je bil v dresu Real Betisa na gostovanju pri Estudiantesu nezaustavljiv. Odlično se je v dresu francoskega Limogesas znašel tudi Klemen Prepelič.

Košarkarji Unicaje iz Malage so na začetku dvoboja z aktualnim prvakom Real Madridom dali jasno vedeti, da ne bodo zlahka prodali kože. Povedli so z 10:2 in s 16:6, domačimi pa so priključek ujeli ob koncu četrtine.

Takrat je na parket stopil tudi 17-letni Luka Dončić. Na njegov prvi koš v sezoni španskega prvenstva smo morali počakati do 14. minute igre, ko je zadel za 35:31, sicer pa je v tem delu blestel s tremi podajami.

Ob Lukovi prisotnosti Real na +21

Čeprav je Real vodil že z devetimi točkami razlike (59:50), se igralci Unicaje Malage niso predali. V začetku zadnje četrtine so si celo priigrali naskok petih točk (78:73). Ekipa iz španske prestolnice ni našla odgovora, kako ustaviti moštvo iz Andaluzije.

Po treh minutah suše je nato na parket stopil nadarjeni Dončić. S trojko za 76:78 je prebudil moštvo in gledalce ter napovedal pohod svoje ekipe. Od takrat je bil namreč na igrišču praktično le še Real. Takoj za njim sta trojki dosegla še Carroll in Taylor. Vsega je bilo konec dve minuti in pol pred koncem, ko je Real vodil z 12 točkami prednosti.

K zmagi s 101:90 (najboljši strelec je bil s 16 točkami Gustavo Ayon) je Luka v 19 minutah prispeval šest točk. Iz igre je bil nezgrešljiv (trojke 1/1, za dve točki 1/1), zgrešil pa je le enega od dveh prostih metov.

V statistiko je v tem času vpisal še štiri podaje, dva skoka in tudi blokado. Vse skupaj je zadostovalo za statistični indeks 10, ko je bil na parketu, pa je Real v primerjavi z Unicajo pridobil kar 21 točk.

Nachbar pri 36 letih zabija, zadeva trojke ...

Izvrstno predstavo je zrežiral tudi izkušeni Boštjan Nachbar. Čeprav šteje že 36 pomladi, to zanj ni ovira, da ne bi pokazal odlične igre. Na gostovanju v Madridu pri Estudiantesu je bil prvi mož tekme. Real Betis je s 30 točkami popeljal do zmage. Trojke je metal 5/8, za dve točki 6/10, proste mete 3/3, pohvalil pa se je lahko še s petimi skoki in tremi podajami.

Po dolgem času smo spet aktivnega videli Domna Lorbka, ki je Nachbarjev soigralec. V 23 minutah igre je dosegel dve točki, obe pa je dosegel iz prostih metov.

Zmage na gostovanju se je razveselil tudi Jaka Blažič, ki je z Baskonio z 92:76 preskočil Obradoioro. Slovenski reprezentant je k uspehu prispeval 11 točk (met za tri točke 2/3, za dve točki 2/3, prosti meti 1/5).

V Španiji je do krstne zmage prišel Miha Lapornik, ki je poleti zapustil Union Olimpijo in se podal k Bilbao Baskets. Njegovo moštvo je bilo uspešno na gostovanju pri Fuenlabradi (89:80), Miha pa je v 12 minutah dosegel dve točki in prav toliko skokov ter podaj.

Poraz proti Murcii (65:67) pa je moral priznati Luka Lapornik, ki se je odlično znašel pri Joventutu, saj je v 23 minutah igre dosegel osem točk in v statistiko dodal še skok in podajo.

Prepelič prvi strelec Limogesa in MVP tekme

Odlično se je v dresu francoskega Limogesa znašel tudi Klemen Prepelič. Na tekmi drugega kroga francoskega prvenstva je bil v veliko pomoč Limogesu, ki je na gostovanju s 100:94 premagal Nancy.

Trener Duško Vujošević je slovenskemu reprezentantu odmeril 31 minut, Prepelič pa se je lahko v tem času kot najboljši strelec moštva pohvalil s 24 točkami (trojke 5/9, za dve točki 2/4, prosti meti 5/5), v statistiko pa vpisal še štiri skoke, ravno toliko podaj, nad njim pa so bili storjeni štirje prekrški. S statističnim indeksom 26 je bil MVP tekme (najkoristnejši igralec)

Ne spreglejte