Nazaj na Siol.net

TELEKOM SLOVENIJE

Jaka Lopatič

Torek,
23. 12. 2014,
10.09

Osveženo pred

8 let

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4

Natisni članek

Goran Dragić Goran Dragić pogodba Miami Heat New York Knicks Indiana Pacers Houston Rockets prestop

Torek, 23. 12. 2014, 10.09

8 let

Goran Dragić vse bolj kot vroče žemljice

Jaka Lopatič

Termometer prikazuje, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Termometer prikaže, kako vroč je članek. Skupni seštevek je kombinacija števila klikov in komentarjev.

Thermometer Blue Green 4
Za dobrim konjem se vedno praši. Nič drugače ni pri slovenskem košarkarju Goranu Dragiću, ki ga povezujejo s številnimi klubi. Nekateri bi ga radi videli v svoji sredini že danes.

Poleti so bo Goranu Dragiću iztekla pogodba s Phoenix Suns, a ima možnost podaljšanja še za eno sezono, kar pa se ne bo zgodilo, saj bo Gogi zaradi dobrih predstav poskušal iztržiti bistveno donosnejšo pogodbo, kot je trenutna, ki mu navrže dobrih šest milijonov evrov bruto na leto. A to še ne pomeni, da ne bo ostal v Phoenixu, kjer se z družino odlično počuti.

Si pa želijo njegove prisotnosti jasno tudi drugi klubi. Ob gostovanju Phoenixa v New Yorku so novinarji našega košarkarskega zvezdnika povprašali, ali bi zaigral za "kratkohlačnike", ta pa jim je odgovoril: "Vsaka ekipa bo možnost za nadaljevanje kariere. V New Yorku imajo odlične navijače, odlično organizacijsko strukturo … V zadnjih letih niso igrali najbolje, a se lahko to v hipu spremeni. Imate tudi Phila Jacksona, ki je že opravil veliko dela v Chicagu in Los Angelesu."

Pri Phoenixu ga jasno želijo zadržati, vendar imajo to težavo, da imajo zdaj v ekipi kar tri organizatorje igre in še novinca Tylerja Ennisa. Zaradi trojčka Goran Dragić-Eric Bledsoe-Isaiah Thomas dobi kapetan slovenske reprezentance na tekmo le nekaj minut manj, manjkrat pa tudi vrže na koš, zato statistika ne dosega takšnih številk kot v izjemni sezoni 2013/14, čeprav se je v decembru že dvignila.

Prav zaradi preobilice organizatorjev igre Gorana že zdaj povezujejo s številnimi klubi. Med drugimi omenjajo tudi Miami Heat, ki nima pravega organizatorja igre. Poudarjajo, da so z odhodom LeBrona Jamesa izgubili tistega moža, ki je znal ustvarjati prostor zase in za soigralce. In v Gogiju vidijo takšnega košarkarja, ki bi lahko odlično sodeloval s Chrisom Boshem v igri pick'n'roll.

Prvi mož Phoenixa bo vse do 19. februarja, ko je zadnji datum za menjavo igralcev v tej sezoni, če ne bo selitev morda v igri že prej, na trgu kot vroča žemljica. Če bo ostal do konca sezone v Phoenixu, pa bo njegovo ime takrat velikokrat zapisano pri podpisovanju nove pogodbe. Ali bo to prav s Phoenixom, New Yorkom, Miamijem, Indiano ali Houstonom, bo pokazal čas, je pa jasno, da ima Phoenix med sezono še možnost, da zanj od drugih klubov kaj iztrži. Poleti bo imel Gogi proste roke.

Ne spreglejte